Podnikání a exekuce

• (neregistrovaný)

19. 8. 2016 10:15

Dobrý den, mám exekuci a naskytla se mi možnost podnikání. Je možné podnikat bez toho , aby mi tyto peníze zabavil exekutor? Peníze půjdou na mzdy,materiál apod. Pokud bych si dohodla rozumný SK  neměl by být teoreticky problém je to tak? Děkuji Weberová

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 8. 2016 13:51

Lada (neregistrovaný)

Pokud budete podnikat jako OSVČ a budete chtít pro podnikání používat bankovní účet (jedno jestli ho založíte jako "osobní" nebo "podnikatelský"), tak pokud bude napsaný na vaše jméno, exekutor se k němu dostane a důkladně ho vyluxuje. Leda že byste vše platila pouze hotově, pak se nemá jak na ty peníze dostat.

Pokud si na podnikání založíte s.r.o., tak tato firma exekutorovi nic nedluží a tudíž jí nemá oprávnění nic zabavit.

• 19. 8. 2016 13:55

jezevec (neregistrovaný)

firma ovem "jaxi" musí patřit někomu jinému, a jednatel z ní nesmí mít žádný legální příjem.

> Pokud budete podnikat jako OSVČ a budete chtít pro podnikání používat bankovní účet (jedno jestli ho založíte jako "osobní" nebo "podnikatelský"), tak pokud bude napsaný na vaše jméno, exekutor se k němu dostane a důkladně ho vyluxuje. Leda že byste vše platila pouze hotově, pak se nemá jak na ty peníze dostat.

> Pokud si na podnikání založíte s.r.o., tak tato firma exekutorovi nic nedluží a tudíž jí nemá oprávnění nic zabavit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).