Hlavní navigace

Prosím ještě jednou Barbaru

  • (neregistrovaný)

    21. 9. 2006 11:23

    Na faktuře není žádná dodací podmínka. S dodavatelem jsme se dohodli přes e-mail, že nám dopravu zaplatí. Na faktuře doprava není, přepravu platil dodavatel. Mám do základu daně dát ještě dopravu vyčíslenou na JSD nebo nechat jen to, co nám bylo fakturováno? Mám pak přičíst dopravné, které jsme platili od CÚ v Praze na místo určení v tuzemsku. Na přepravním listě je Citco - Čína se spletla.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 9. 2006 18:38

      Barbara (neregistrovaný)

      Re: Prosím ještě jednou Barbaru
      --------------------------------------------------------
      S něčím takovým jsem se ještě nesetkala :-) Takže se mi Vám těžko něco radí.
      Myslím si, že to JSD je špatně právě kvůli tomu, že na přepravním listě je to Citco (kde to proboha je?), proto si na celní deklaraci i dopočetli tu přepravu do ČR. Nevím jak to funguje v Praze, ale obvykle podklady pro vyčíslení přepravy doručuje deklarant - tzn. Vy.
      V kolonce 47"základ pro vyměření poplatku" máte jakou částku?
      fakturovanou + ten imaginární zahraniční úsek?
      §38 říká, že základem daně je základ pro vyměření cla (tudíž to, co je v kolonce 47), a tento údaj by byl v tom případě špatně, protože je tam ta přeprava navíc. Jelikož daňovým dokladem při dovozu je JSD, zvážilabych jestli by nebylo vhodné ho nechat opravit. To ale záleží na Vás a na výši částky o kterou se jedná.

      Do základu daně bych dala jen fakturovanou částku x celní kurz + dopravu na místo určení + clo.
      Ale berte to pouze jako můj názor, nejsem žádný odborník.

    • 22. 9. 2006 9:56

      Martina (neregistrovaný)

      Re: Prosím ještě jednou Barbaru
      Přesně jak říkáte. základ pro vyměření cla je fakturovaná částka + zahraniční doprava (1504 Kč). Zahraniční dopravu jsme neplatili- nepřišla žádná faktura a ani platit nebudeme. Platili jsme jen dopravu z Prahy na místo určení. Na JSD je uveden správný příjemce. Jen na přepravním dokladě je uveden špatný příjemce - Citco- společ. přes kterou jsme posílaly dolary. Dopravu z Prahy na místo určení jsme platili tuzemskému dodavateli - DPH je již odpočteno - je to správně? Postupovala byste stejně? Do základu pro výpočet DPH dám jen základ pro vyměření poplatku (vyšší o zahraniční dopravu o 1504 Kč + clo + skladné. Dopravu z Prahy na místo určení nezahrnu - již uplatněn odpočet. Požádám o opravu JSD - dopravu platil dodavatel, na faktuře není vyčíslena a po opravě JSD udělám dodatečné daňové přiznání - bude pravděpodobně nižší základ a nižší clo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).