Živnostenský list

• (neregistrovaný)

23. 8. 2016 15:09

Dobrý den,
    jsem slovenský občan žijíci dlouhodobě v ČR. Trvalý pobyt mám taky v ČR. Jsem na rodičovské dovolené a chtěla bych začít podnikat na živnost jako kosmetička provozující permanentní make up. Mám vysokoškolské vzdělání s titulem Mgr. jako všeobecná sestra. Nebudu zakládat žádný salón, pouze budu činnost vykonávat v pronajatých prostorech kolaudovanych na kosmetické účely.
    Chci se tedy zeptat, co vše budu potřebovat vyřídit, abych mohla tuhle činnost vykonávat?
    Děkuji
    S pozdravem Katarína Zaťková

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 8. 2016 7:31

MonikaSh

Permanentní makeup u nás není kosmetika (řemeslo), ale porušování integrity kůže (živnost vázaná), pro kterou vám vzdělání všeobecné zdravotní sestry stačí. Pokud tu máte trvalý pobyt, tak nepotřebujete RT ze Slovenska a vztah k sídlu (pohlíží se na vás jako na českou podnikatelku). Pokud tu máte jen dlouhodobý pobyt, tak oba doklady potřebujete. A dále byste neměla mít živnost na Slovensku (jsme schopni si to hned ověřit!). Pak byste tu musela založit organizační složku zahraniční osoby (a nebo živnost na Slovensku zrušit)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).