Děkuji moc za reakci, ale částečně se to rozporuje s aktuální popisem v zákonu o zaměstnanosti, tak se přiznám že jsem nejistí.
Poslední dobou nebylo důchodové pojištění ale nemocenská, a nárok 12 odpracovaných měsíců bude nakonec splněn.
§ 52 Uchazeči o zaměstnání, jehož poslední výdělečná činnost před podáním žádosti o podporu v nezaměstnanosti nebyla dobou důchodového pojištění, který však splnil podmínku celkové doby předchozího zaměstnání stanovenou v § 39 odst. 1 písm. a), se podpora v nezaměstnanosti stanoví z průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacího základu, kterého dosáhl v posledním zaměstnání nebo jiné výdělečné činnosti, které jsou dobou důchodového pojištění
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
23. 9. 2016 21:14
Dobrý den,
Chci vás požádat o radu.
Nejsem si jist u potencionální výši podpory v souvislosti s délkou nemocenské.
Jsem od 1.12.2015 v dočasné neschopnosti , ale zároveň mi k 31.7.2016 skončil dlouholetý pracovní poměr (tj. 8 měsíců nemocenské ve stavu zaměstnance).
S vysokou pravděpodobností mi bude DPČ ukončena k 15.12.2016.
To znamená že maximálně 4,5 měsíce budu režimu nemoc bez zaměstnavatele, ale celková doba neschopnosti přesáhne 1 rok.
Bude mi v tomto konkrétním případě výpočet na úp vypočítáván z průměrné mzdy tedy minima, nebo posledního výdělku od zaměstnavatele?