Dobrý den,
zajímalo by mě to samé. Jak je to se stánkovým prodejem pokud by byl stánek klidně i s polévkami, nebo např s hamburgery, kdy příprava mletého masa a příprava domácích bulek by probíhala jinde než ve stánku, například "doma" - jak píše Ondra S.. Ve stánku by se už jen grilovalo,kompletovalo.
Předem děkuji
Dobrý den,
pak děláte maloobchodně, tzv. stánkovou formou prodej potravinářského zboží určeného k rychlé spotřebě. Co potřebujete k obsahu živnosti a pro splnění hygienických norem, si můžete dohledat na ŽÚ, pamatuje na to i EET, je výslovně uvedeno že : jde li o tržby z dodání " zboží" které nejsou stravovací službou, příkladně je výslovně uvedeno : zmrzlina v kornoutu, popkorn v krabici, párek v rohlíku, atd.., spadá tato činnost pod tzv. ostatní činnosti ve 3. fázi EET ( od 1.3.2018 ).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
25. 9. 2016 11:50
Zdravím,
zajímala by mě jedna věc, kterou se mi nepodařilo v živnostenském zákoně rozlousknout. Jde o stánkový prodej pokrmů v rámci food festivalu, např. polévek. Je mi známo, že nutnost podnikat v řemeslné hostinské živnosti platí pro přípravu jídla ve stánku a jeho podání k okamžité spotřebě. Jaká pravidla ale platí pro následující situaci: Uvařím ne na stánku, ale u sebe doma kotel polévky, tu ve stánku umístím do ohřívacího kotlíku pro udržování teploty a prodávám. Lze to? Vztahuje se na tuto situaci nadále podmínka "příprava pokrmu ve stánku"? I pokud ne, tuším, že problém bude nejspíš v samotné "přípravě doma", je to tak? :)
Děkuji za Vaše rady,
s pozdravem
Ondra S.