Dobrý den,
zajímalo by mě to samé. Jak je to se stánkovým prodejem pokud by byl stánek klidně i s polévkami, nebo např s hamburgery, kdy příprava mletého masa a příprava domácích bulek by probíhala jinde než ve stánku, například "doma" - jak píše Ondra S.. Ve stánku by se už jen grilovalo,kompletovalo.
Předem děkuji
Dobrý den,
pak děláte maloobchodně, tzv. stánkovou formou prodej potravinářského zboží určeného k rychlé spotřebě. Co potřebujete k obsahu živnosti a pro splnění hygienických norem, si můžete dohledat na ŽÚ, pamatuje na to i EET, je výslovně uvedeno že : jde li o tržby z dodání " zboží" které nejsou stravovací službou, příkladně je výslovně uvedeno : zmrzlina v kornoutu, popkorn v krabici, párek v rohlíku, atd.., spadá tato činnost pod tzv. ostatní činnosti ve 3. fázi EET ( od 1.3.2018 ).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
25. 9. 2016 11:50
Zdravím,
zajímala by mě jedna věc, kterou se mi nepodařilo v živnostenském zákoně rozlousknout. Jde o stánkový prodej pokrmů v rámci food festivalu, např. polévek. Je mi známo, že nutnost podnikat v řemeslné hostinské živnosti platí pro přípravu jídla ve stánku a jeho podání k okamžité spotřebě. Jaká pravidla ale platí pro následující situaci: Uvařím ne na stánku, ale u sebe doma kotel polévky, tu ve stánku umístím do ohřívacího kotlíku pro udržování teploty a prodávám. Lze to? Vztahuje se na tuto situaci nadále podmínka "příprava pokrmu ve stánku"? I pokud ne, tuším, že problém bude nejspíš v samotné "přípravě doma", je to tak? :)
Děkuji za Vaše rady,
s pozdravem
Ondra S.