Prodej pokrmů ve stánku

• (neregistrovaný)

25. 9. 2016 11:50

Zdravím,

zajímala by mě jedna věc, kterou se mi nepodařilo v živnostenském zákoně rozlousknout. Jde o stánkový prodej pokrmů v rámci food festivalu, např. polévek. Je mi známo, že nutnost podnikat v řemeslné hostinské živnosti platí pro přípravu jídla ve stánku a jeho podání k okamžité spotřebě. Jaká pravidla ale platí pro následující situaci: Uvařím ne na stánku, ale u sebe doma kotel polévky, tu ve stánku umístím do ohřívacího kotlíku pro udržování teploty a prodávám. Lze to? Vztahuje se na tuto situaci nadále podmínka "příprava pokrmu ve stánku"? I pokud ne, tuším, že problém bude nejspíš v samotné "přípravě doma", je to tak?  :)

Děkuji za Vaše rady,

s pozdravem

Ondra S.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2017 11:42

Jiří (neregistrovaný)

Dobrý den,
      zajímalo by mě to samé. Jak je to se stánkovým prodejem pokud by byl stánek klidně i s polévkami, nebo např s hamburgery, kdy příprava mletého masa a příprava domácích bulek by probíhala jinde než ve stánku, například "doma" - jak píše Ondra S.. Ve stánku by se už jen grilovalo,kompletovalo.

Předem děkuji

• 11. 1. 2017 12:33

M.M. (neregistrovaný)

Dobrý den,

pak děláte maloobchodně, tzv. stánkovou formou prodej potravinářského zboží určeného k rychlé spotřebě. Co potřebujete k obsahu živnosti a pro splnění hygienických norem, si můžete dohledat na ŽÚ, pamatuje na to i EET, je výslovně uvedeno že : jde li o tržby z dodání " zboží" které nejsou stravovací službou, příkladně je výslovně uvedeno : zmrzlina v kornoutu, popkorn v krabici, párek v rohlíku, atd..,  spadá tato činnost pod tzv. ostatní činnosti ve 3. fázi EET ( od 1.3.2018 ).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).