Re: Penale
Diky za odpoved. Jedna se o to prac. smlouvu, ale moc se mi nezda.
Asi si ji budu muset nechat overit pravnikem. Neni v ni napsano kolik dostavam co se tyka vyplaty ani nic o nakladech. Pouze poukazuje na to, ze si dane a pojisteni musim platit sam. Zdravotni si platim.
Vyplatu dostavam 2x mesicne. Pokazde podepisi papir se svym rodnym cislem a inicialy...neni tam castka ani popis prace. Pouze obdobi 14dnu, za ktere vzdy dostanu zaplaceno.
takže jestli tomu rozumím dobře, takhle to už děláte 5 let? a teprve teď vás zajímá co s daněma?
a co je na tom papíru, co podepíšete kromě vašeho jména a rč? myslíte si, že je pro ně problém dopsat částku?
a co sociální? to platí kdo?
být vámi, tak jdu hned za právníkem aby posoudil, o jakou smlouvu se jedná a poradil vám co dál.
Presne tak...dane me zajimaly uz i predtim, ale nikdo z prace od nas je neplatil. Navic se jedna o vyssi castky takze by to byla pekna palka. Vsichni jsme mysleli, ze se to na financnaku nedozvi.
Existuje nejaka doba promlceni?
Na tom papiru co podepisuji neni krome r.cisla, jmena, adresy a obdobi za ktere me plati, vubec nic. Jeste podpis muj a sefa.
Socialni neplati nikdo, platim si jen zdravotni.
Za pravnikem zajdu behem pristich par dni....
na vyměření je "promlčecí doba". letos lze zahájit už jen za 2002.
ale asi je otázkou času, kdy na vašeho "zaměstnavatele" přijde kontrola a pak asi zjistí, že neplatíte (nebo on). já být vámi, tak se o to zajímám už kvůlu sociálce - nemáte odpracovaná léta, může přijít choroba, atd atd...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 9. 2006 16:45
Dobry den, chtel bych se zeptat, jaka je sance, ze me financni urad donuti splatit dane za poslednich 5 let + penale. Mam pracovni smlouvu, kde stoji, ze dane si musim platit sam. Ale nikdy jsem pri vyplate nepodepsal kolik dostavam...ani rocni vypis platu jsem od zamestnavatele nedostal. Jake jsou penale a od kolikateho dne se pocitaji v mem pripade? Dekuji za odpoved