Hlavní navigace

Vyzivne

  • (neregistrovaný)

    2. 10. 2006 17:46

    dobry den,
    rada by jsem se zeptala, exmanzel si podal navrh na dočasne zruseni vyzivovaci povinnosti, pokud mu bude vyhoveno, ako je to se stykem s deti s otcem,muze mu byt taky docasne prerusen?kdyz predse nic neplati, neni schopeen se o ne postarat, tak by mu mel byt taky zrusen.jake jsou sance?
    dekuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 10. 2006 19:52

      1234 (neregistrovaný)

      Re: vyzivne
      placení či neplacení výživného nemá vliv na styk s dítětem.
      to jako když nic neplatí tak děti ještě vytrestat tím, že otce ani neuvidí? šance na zrušení rodičovských práv - styku s dětmi - máte jen tehdy, pokud ohrožuje výchovu, život či zdraví dítěte. a to neplacením výživného jistě není.
      p.s. nikdy jsem se nesetkal s "dočasným" zrušením výživného. jaký má k tomu důvod?

    • 2. 10. 2006 20:01

      taky matka (neregistrovaný)

      Re: vyzivne
      Děti asi přestaly jíst a zalezly k zimnímu spánku.
      Jiný důvod nemůže mít.

    • 3. 10. 2006 8:56

      Zuzik (neregistrovaný)

      Re: vyzivne
      On může mít důvod ten, že je nezaměstnaný, bez příjmu např. z důvodu péče o osobu blízkou, nebo je na živ.minimu-je na "sociálce". Nejhorší na tom je to, že Vy vyživovací povinnosti ke svým dětem musíte splnit a ještě budete u soudu muset dokládat své příjmy za tři roky ( případně i souč.manžela) a budete si připadat, jako byste chtěla nevímco. Pokud budete tvrdá, můžete trvat na tom, aby soud prověřil, zda si žádající tatínek není schopen přivydělat. Ale to vše záleží na okolnostech. Ale omezovat ho v jeho ostatních právech nemůžete. Přeji Vám mnoho štěstí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).