Re: silniční daň - nepoužívané vozidlo
Já jsem taky včera volala na FU a tam mi řekli, že pokuď na auto /nad 12 tun/ nejsou žádné náklady, pojištění.... daň se platit nemusí.Bylo to taky po dlouhém zjišťování. Takže teď jsem na tom jako vy a pořád nic nevím a vám jsem taky nepomohla.
>>>Máme v obchodním majetku návěs (nad 12 t), který byl
>>>do dubna v depozitu. Květen až červenec se nepoužíval
>>>k
>>>podnikání, nebyla na něj technická ani pojištění. V
>>>červenci se začal používat k podnikání. Musím za
>>>květen
>>>až červenec platit silniční daň. Volala jsem na FÚ,
>>>tam mi po dlouhém zjišťování a diskutování řekly že
>>>jo,
>>>že je to vozidlo nad 12 t. Mám v zákoně vcelku
>>>zmatek,
>>>nechápu jestli se musí platit za vozidla už jen proto
>>>že jsou v obchodním majetku nebo se platí jen za
>>>období kdy jsou používána k podnikání. Nemyslím teď
>>>jen ty
>>>nad 12t.
>>>Děkuji
>>Já jsem taky včera volala na FU a tam mi řekli, že
>>pokuď na auto /nad 12 tun/ nejsou žádné náklady,
>>pojištění.... daň se platit nemusí.Bylo to taky po
>>dlouhém
>>zjišťování. Takže teď jsem na tom jako vy a pořád nic
>>nevím a vám jsem taky nepomohla.
>Teď mi bylo řečeno,že u se neplatí daň pouze, když je
>auto v depozitu. U PO se platí i5-6 ale počkejte si i na
>jiný názor. Jsem pouze začátečník
Předmětem daně silniční (dále jen "daň") jsou silniční motorová vozidla a jejich přípojná vozidla (dále jen "vozidla") registrovaná a provozovaná v České republice, jsou-li používána k podnikání nebo k jiné samostatné výdělečné činnosti (dále jen "podnikání") nebo jsou používána v přímé souvislosti s podnikáním anebo k činnostem, z nichž plynoucí příjmy jsou předmětem daně z příjmů u subjektů nezaložených za účelem podnikání podle zvláštního právního předpisu.
Bez ohledu na to, zda jsou používána k podnikání, jsou předmětem daně vozidla s největší povolenou hmotností alespoň 12 tun určená výlučně k přepravě nákladů a registrovaná v České republice. TO JE TO ONO
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
11. 10. 2006 11:04
Máme v obchodním majetku návěs (nad 12 t), který byl do dubna v depozitu. Květen až červenec se nepoužíval k podnikání, nebyla na něj technická ani pojištění. V červenci se začal používat k podnikání. Musím za květen až červenec platit silniční daň. Volala jsem na FÚ, tam mi po dlouhém zjišťování a diskutování řekly že jo, že je to vozidlo nad 12 t. Mám v zákoně vcelku zmatek, nechápu jestli se musí platit za vozidla už jen proto že jsou v obchodním majetku nebo se platí jen za období kdy jsou používána k podnikání. Nemyslím teď jen ty nad 12t.
Děkuji