Re: Pořízení zboží z EU - zálohy
Poskytnutí zálohy do zahraničí není předmětem zdanění DPH. Při pořízení zboží z jiného členského státu vzniká odběrateli (plátci) povinnost přiznat daň k 15. dni v měsíci následujícím po pořízení zboží, popř. ke dni dřívějšího vystavení daňového dokladu zahraničním dodavatelem (plátcem).
Ustanovení § 25 odst. 1 ZDPH
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 10. 2006 11:32
Dobrý den,
chci se prosím zeptat, našla jsem si Sdělení MFCR ohledně záloh, ale bohužel jej nemůžu najít na stránkách MF, prosím poradíte mi odkaz?? Moc děkuji
Potřebuji totiž zjistit, zda-li v případě pořízení zboží z EU, je-li dodavateli poskytnutá záloha a on na ní vystaví daňový doklad musím uplatnit DPH (DUZP = datum vystavení daňového dokladu), i když mi zboží ještě nebylo doručeno.
Děkuji moc za Vaše názory.
Jelikož v tom sdělení se píše, že jsem povinna přiznat daň, ale chci vědět, kdy to sdělení bylo vytvořena, jestli to vůbec ještě platí :o)