Re: Kontrola z ÚP
Sice nepíšete, čeho se ta kontrola má týkat, ale vzhledem k tomu, že jsme tu právě jednu takovou kontrolu měli - a taky s přihlédnutím k těm požadovaným dokladům, odhaduji, že by to mohlo být stejné - u nás to byla kontrola příjmů, které jsme potvrdili pro účely státní sociální podpory (=přídavky na děti atd.). Měla jsem pro ně připravené ze systému vytištěné sestavy s čistou mzdou a nemocenským vždy za každé čtvrtletí a za celý rok u jednotlivých zaměstnanců a tento podklad jim stačil. porovnávali to se svou sestavou. Když zjistili rozdíl, poznamenali si to a pak šli hledat do svého archivu originální doklad. Pokud bylo opravdu špatně potvrzeno, zkoumali, zda to ovlivnilo výplatu dávky. Kdyby došlo k přeplatku, musela by ho firma uhradit. Žádné penále ani pokuty prý nevyměřují.
Re: Kontrola z ÚP
Určitě mohou pokutovat a také to dělají - já jsem měla na mysli jen tu kontrolu výše potvrzených příjmů pro SSP - a k tomu nám řekli, že kromě faktických přeplatků nic nevyměřují.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 10. 2006 11:53
16.10. mi přijde kontrola, nevíte co to všechno obnáší?
CHtějí po mě mzdový listy z roku 2004 a 2005 a prohlášení. U této firmy pracuji od února, mám se něčeho bát