Re: odpocet u vzp
já si myslí,že chtějí vidět i ostatní pojištěnce,aby mohli říci,že ano,odvádíte o to méně,protože zaměstnáváte 50% inval.občanů-měli by mít u vás podepsané prohlášení,že nemají jiného zaměstnavatele,který by si uplatnil odečet-pokud vám jde o to,prokázat nižší odvody.Měli jsme nyní také kontrolu na totéž a stačilo jim toto prohlášení a potvrzení o tom,že pobírají inval.důchod.A to jsme to měli těžší-byli pouze dva zam. a oba inval.Snad vám to takto postačí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 10. 2006 11:13
Dobrý den, zamestnavame 5 osob z toho 3 ZTP, probíhá nám kontrola z VZP ... uz se zdalo, ze problem je vyresen, ale chteji po mne "neco" cim dolozim tech 50% invalidu ... nejdrive chteli potvrzeni z uradu prace (ale vsichni postizeni zamnestnanci jsou u nas vic nez 10 let a ne pres urad prace) ... takze urad prace mi oznamil, ze o nicem takovem nevi. Ted se odvolavaji na zakon 592/92 ... ale ja tam nemuzu najit co bych vlastne mela predlozit ...
Nemate s tim prosim nekdo zkusennost, predkladate nekam nejaky mesicni vykaz ... nevite co jim mam vlastne predlozit?