Re: Vykradení auta - může někdo poradit?
Auto pojištěné nebylo. To vše je mi jasné, ale když chci z něho nějaké peníze dostat, musím za nemalou částku podat žalobu k soudu - nikde není jasné, že z toho nějaké peníze budou - pachatel si půjde sednout, tam může a nemusí pracovat a buď bude splácet nějaké minimum měsíčně nebo nic, když nebude pracovat. Je to tak?
Re: Vykradení auta - může někdo poradit?
Ano, máte v podstatě pravdu. Pokud to bude člověk bez majetku a příjmů, tak z něho moc nedostanete. Navíc, pokud škodu způsobí i jiným lidem, tak ten Váš "díl", který byste od něj mohli dostat bude opravdu malý. Praktická rada většinou bývá, že to asi nemá smysl.
Jinak mám poznámku, mě ukaradli kola, pachateli zjistili a přesto mi pojišťovna škodu uhradila a tuto ona vymáhala po pachateli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 10. 2006 12:11
Asi před měsícem nám někdo chtěl ukrást auto, ale nepovedlo se mu to, tak ukradl vše, co tam našel (autorádio, subwoofer, detektor kovu, CD - škoda cca 20 000 kč + oprava, po pachatelovu zákroku, nepojízdného auta - 10 200 kč). Před několika dny volali z kriminálky, že dopadli pachatele - prý má na svědomí několik vykradených aut a asi 2 byty. Pokud policie ukradené věci někde najde, asi se nám vrátí, že? Ale co když to tak nebude? Co můžem dělat, abychom dostali alespoň nějaké peníze?