Re: Jakou budu platit dan z prodeje nemo
Děkuji za odpověd,ale zřejmě §4/1a se mne netýká,jelikož jsem tam neměl trvalý pobyt a RD byl bez dalších změn,a podle Vás by se platil rozdíl od vrácení daru t.j. 2mil. do ceny 2.5 mil. podle § 10 a ještě další 3 % z prodeje to by bylo dvakrát nebo jak si to mám vysvětlit ?
Ještě jeden dotaz,když mám příjmy z pronájmu §9 paušál a když RD prodám to by se zahrnovalo do celkového příjmu nebo by se danilo jen prodej RD podle §1O ??
1) Podmínkou pro osvobození není nutně trvalý pobyt ale "bydliště" a je tam další umožnění osvobození, a to využití utržených prostředků k bytové potřebě. Dobře ten §4 pročtěte..
2) Pokud se na Vás osvobození vztahovat tedy nebude, pak jsou to opravdu ty dvě daně: jedna je daň z příjmu - rozdíl nabyl/prodal (§10/5) a druhá je daň z převodu nemovitostí
3) V daňovém přiznání budete pak vyplňovat dva oddíly: §9 a §10 a ze součtu těch dvou dílčích daňových základů dostenete ten jeden hlavní, který zdaňujete ***
>>>>Koupil jsem RD 22.2.1995 potom jsem RD daroval synovi
>>>>dne 6.4.1999 /dar.dan zaplacena/ syn mi RD vrátil
>>>>dne
>>>>12.1.2005 /dan darovací zaplacena/ a já nyní
>>>>chci tento RD prodat .
>>>>
>>>>Jaká se bude platit z toho danˇv jaké výši z 2.5 mil.
>>>>jestli 3 % nebo abych nespadl do § 10 ost.příjmy,
>>>>/kde prý do 5ti let se to takto FU vyměřuje/ i když
>>>>od
>>>>počátku je zřejmé,že stále se jedná o mne a syna a
>>>>jen
>>>>darování - daně vždy byly zaplaceny.
>>>>
>>>>Prosím poradte mi co nejdříve,at vím co mám dělat.
>>>>Děkuji
>>>
>>>*** Především se podívejte do ZDP §4/1/a, zda se
>>>nenajdete v osvobození od daně z příjmu. Při prodeji
>>>se Vás
>>>ještě týká i daň z převodu nemovitosti ***
>>
>>Ještě jeden dotaz,když mám příjmy z pronájmu §9
>>paušál
>>a když RD prodám to by se zahrnovalo do celkového
>>příjmu nebo by se danilo jen prodej RD podle §1O ??
>
>***
>2) Pokud se na Vás osvobození vztahovat tedy nebude,
>pak jsou to opravdu ty dvě daně: jedna je daň z příjmu
>- rozdíl nabyl/prodal (§10/5) a druhá je daň z převodu
>nemovitostí
>3) V daňovém přiznání budete pak vyplňovat dva oddíly:
>§9 a §10 a ze součtu těch dvou dílčích daňových
>základů dostenete ten jeden hlavní, který zdaňujete ***
Ještě jednou prosím o doplnění,dar byl v hodnotě 1.950 mil. z toho byla zapl.dar.dan,nyní prodej bude za 2.5 mil. to zn.že podle §10 zdaním část nad dva miliony a podle odhadu 1.950 zaplatím 3 % nebo z celé částky 2.5 mil.Kč ono se to zkreslí ještě tím,že to budu muset přidat k zákl.daně z pronájmu a zvýší to je hrůza. Pokud se týká vložení prostředků do bydlení musel by se asi prokázat majetek podle §4 to asi nepůjde nebo jde to nějak udělat ? Ještě jednou prosím o laické vysvětlení a je to hrozné když to je v rodině a nejde s tím nic dělat.Děkuji ještě za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
17. 10. 2006 13:48
Koupil jsem RD 22.2.1995 potom jsem RD daroval synovi dne 6.4.1999 /dar.dan zaplacena/ syn mi RD vrátil dne 12.1.2005 /dan darovací zaplacena/ a já nyní chci tento RD prodat .
Jaká se bude platit z toho danˇv jaké výši z 2.5 mil. jestli 3 % nebo abych nespadl do § 10 ost.příjmy, /kde prý do 5ti let se to takto FU vyměřuje/ i když od počátku je zřejmé,že stále se jedná o mne a syna a jen darování - daně vždy byly zaplaceny.
Prosím poradte mi co nejdříve,at vím co mám dělat. Děkuji