Re: Nadbytečnost/výpověď
presne tak, pokud padne cerny petr na vas a dostanete vypoved pro nadbytecnost, tak mate narok na odstupne ... navic si myslim, ze u samozivitelky nelze jen tak dat vypoved, ale to nevim jiste, proctete si prislusne paragrafy zakoniku prace (ja mam hrozne pomaly internet ;))))
§ 47 odst.2 zákoníku práce řeší právě Váš případ. Pokud jste samoživitelka a máte dítě do 15-ti let a zaměstnavatel Vám dá výpověď pro nadbytečnost §46 odst.1 písm.c musí Vám účinně pomáhat při hledání vhodného zaměstnání. pracovní poměr skončí až po Vašem nástupu do zaměstnání. to znamená, že budete doma a dosavadní zaměstnavatel Vám bude platit průměrem. Jen si dejte pozor, aby ve výpovědi byl uveden skutečně § 46 odst.1 písm.c. Nepřistupujte na dohodu, musí to být výpověď. pokud se Vám podaří najít zaměstnání máte nárok na odstupné.
Když odmítnete vhodné zaměstnání povinnost zaměstnavatele zaniká.
Díky, a co když mi nabídne práci v jiném obchodě jeho firmy, která je mimo bydliště? Smlouvu mám uzavřenou s firmou a obchody má rozšířené po jižních čechách? A mohu podepsat "DOHODU O ROZVÁZÁNÍ PRAC.POMĚRU S §46 odst.1 písm.C abych dostala odstupné? Mám jen obavu z toho že mi vedoucí řekne, že mně propuští z důvodu neplnění povinností (což není pravda), ale je pravdou, že je naštvaná, že nechci dát výpověď sama. Prostě mám na věci svůj názor a to se nikomu nelíbí,jinak pracuji zodpovědně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 10. 2006 20:43
Dobrý den,
zaměstnavatel ke dni 17.10.06 (včera) přijel a oznámil nám,že jedna z prodavaček do konce měsíce MUSÍ dát výpověď a odejít.Vedoucí má rozhodnout kdo půjde "z kola ven", ale ta nechce nikoho propustit.Poté pokud nikoho neurčí, tak přijede hlavní šéf/majitel a vyhodí někoho kdo nastoupil poslední ( to jsem já ), nebo toho kdo není lukrativní. Pokud dostanu výpověď já a to dohodou, mám nárok na odstupné? Všichni totiž předpokládají, že odejdu sama. Jenže před vánocema si nemůžu dovolit být na ÚP. jsem samoživitelka. Děkuji moc za včasnou odpověď