Re: Švarc systém od 1.1.07
zákaz švarzsystému nebyl zrušen. Zákoník práce ho upravuje, §2 popisuje závislou činnost a v §3 je,že závislá práce může být vykonávána pouze v pracovně právním vztahu.
Bylo nám to tak vysvětlono na školení zákoníku práce, že tyto § vylučují možnost švarzsystému.
Děkuji za Vaše reakce a jak je vidět je v tom pěkný hokej.Je pravdou,že v zákoníku práce se definuje závislá činnost,ale všude bylo prezentováno ukončení nelegálnosti švarcsystému a já tomu také uvěřila a bohužel to tak i dál prezentovala svým klientům.Ach jo,co teď s tím.
Až by došlo na lámání chleba, konečné slovo bude mít odvolací. soud. A již jsou známy kauzy, kdy soud zamítl rozhodnutí finančního ředitelství ve věci doměření daně ze závislé činnosti - s tím, že je na rozhodnutí samotného daň. poplatníka, zda chce býti v pracovně-právním vztahu k zaměstnavateli či nikoliv. Takže se odvolací soudy budou určitě držet tohoto precedentu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
19. 10. 2006 8:29
Dobrý den,teď jsem si přečetla článek na Aktuálně http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/cesko-a-ekonomika/clanek.phtml?id=263488&tro450_0_0 a jsem z toho nějaká matená.Žila jsem v domění,že švarcsystém od 1.1.07 se změnou zákona o zaměstnanosti je zase legální (tak to prezentovalo i Business.center) v článku jsem se dočetla,že zákaz švarcsystému platí v novém zákoníku práce.Víte prosím někdo něco blíž.