Hlavní navigace

Dohoda o provedení práce a Mzdový list

  • (neregistrovaný)

    25. 10. 2006 10:34

    Dobrý den,
    prosím vás o pomoc. Je někde v legislativě zakotveno, že Mzdový list u DoPP musí obsahovat odpracované hodiny?? V Zákoně o dani z příjmů jsem našla náležitosti Mzdového listu § 38j, odst. 2, ale odracované hodiny uvedeny nejsou. Upravuje to jiná legislativní norma? Pokud ano, jaká?
    Děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 10. 2006 12:22

      Karol (neregistrovaný)

      Re: Dohoda o provedení práce a Mzdový li
      Je jedno, zda je to HPP či DOPP, nám mzdový list ukáže i ty hodiny, jak odpracované, tak celkem.
      Nemusí tam být, ale pro kontrolu je to lepší

    • 25. 10. 2006 12:57

      miti7 (neregistrovaný)

      Re: Dohoda o provedení práce a Mzdový li
      Domnívám se, že by tam být měly. Jak prokážete, že počet hodin za rok nepřekročil stanovený limit?

    • 25. 10. 2006 13:36

      Karol (neregistrovaný)

      Re: Dohoda o provedení práce a Mzdový li
      Hledala jsem, ale bohužel jsem také nic nenašla.

    • 25. 10. 2006 13:52

      Ada (neregistrovaný)

      Re: Dohoda o provedení práce a Mzdový li
      Děkuji. Nám to soft samozřejmě umožňuje. Ale jsme výrobci softwaru, a na jedné naší zakázce si špatně nastavili mzdové složky, což jsme netušili, a to už za r. 2005. Protože jsem našla náležitosti ML jen v ZoDP, ptala jsem se, zda náležitosti upravuje ještě jiná legislativní norma. Už to vím, neupravuje, v mzdovém listě nemusí být uvedeny odpracované hodiny. Ale souhlasím, je lepší když tam jsou, proto je tam máme.
      Všem děkuji za odpovědi.

    • 26. 10. 2006 9:18

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: Dohoda o provedení práce a Mzdový li
      Tak přesně o toto jsem se teď opět přela při kontrole na sociálce. Já odpracované hodiny u DOPP ve ML nemám, protože u DOPP se sledují hodiny předpokládané. Skutečně odpracované hodiny se nesledují, anii by to nebylo někdy dost dobře možné a není to ani logické. U DOPP se sjedná úkol, odměna a počet hodin, které se k provedení toho úkolu předpokládají. Ten člověk ten úkol splní třeba doma, odevzdá hodový úkol a mně je úplně jedno, kdy na tom pracoval a kolik hodin na to spotřeboval. Proto se nevede ani žádná docházka, jak to po mně kontrola vyžadovala.
      Ai kdyby se zjistilo, že počet skutečně spotřebovaných hodin překročil počet předpokládaných hodin, nemá to na uzavření DOPP vliv.
      A trvám na tom, aby si sociálky daly svá školení do pořádku a seznámily se se zákonem, protože tyto požadavky jsou kontrolním pracovnicím přednášeny na jejich školeních.

    • 26. 10. 2006 12:15

      AM (neregistrovaný)

      Re: Dohoda o provedení práce a Mzdový li
      Souhlasím s p. Jiřkou. Uzavřením DoPP nevzniká prac. poměr, a proto se na ni nevztahuje ze zák.práce část druhá, která řeší pracovní poměry.
      V § 77 nového zákoníku práce je výslovně uvedeno, že pro dohody o pracích konaných mimo prac. poměr NEPLATÍ úprava pro výkon práce v prac. poměru pokud jde o pracovní dobu a dobu odpočinku (odst. 1 písm. b).
      Já do hodin odpracovaných na DoPP nasazuji hodiny předpokládané, a tím si sleduji dodržení limitu 100 hodin u jednotlivce. Ale žádná evidence skutečně odpracovaných hodin.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).