Re: DPH ř.530, 540-opomenutí vyplnit
Také mě napadlo toto řešení,navíc u přijatých fa souvisejících s tímto osvobozeným příjmem jsem zatím DPH neuplatnila,čekám na poslední Q roku.Ale pořád váhám zda je to správné,nebo mi za to FÚ nabančí :o)) Podnikatel začal mít osvobozené příjmy až od letošního roku ( 2.Q 2006). Prosím ještě o Vaše názory.
Re: DPH ř.530, 540-opomenutí vyplnit
Udělala bych dodatečné, jak radily Zuzík a DM. FÚ Vám tato plnění nemusí uznat jako osvobozená, pokud nebyla přiznána v DP v příslušném zdaňovacím období. U plnění bez nároku na odpočet Vám tuto povinnost ukládá § 51/2, o plnění s nárokem na odpočet § 63/2 zákona o DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 10. 2006 17:06
Dobrý den, prosím o Váš názor.V minulých přiznáních k DPH jsem nevyplnila osvobozená plnění do ř. 530,540. Nejedná se o žádné závratné částky,ale stejně. Podali by jste dodatečná DPH nebo by jste to nechali. Jaký postih by ze strany FÚ mohl následovat,když na to přijdou - výši DPH jsem neovlivnila, jen jsem to zapomněla vyplnit.
Díky a přeji pěkný zbytek dne.