Dovolená

• (neregistrovaný)

26. 10. 2006 2:31

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na pár věcí ohledně dovolené.
    Mám 27 dní dovolené, 20 z tohoto roku a 7 ještě z toho minulého.
    Pokud si těch 7 dní staré dovolené do konce roku nevyberu, co se s ní stane? Podnik mi ji bude muset proplatit, nebo mi snad propadne, či se převede ještě do toho dalšího roku?
    A těch 20 dní dovolené z tohoto roku se mi celých převede do toho dalšího?
    Díky za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 10. 2006 5:55

Hanka (neregistrovaný)

Re: Dovolená
      Dovolenou z loňského roku musíte vybrat do 31.10.06, případně naplánovat její vybrání do konce roku. Pokud tak neučiníte do 31.10. nastupujete ze zákona 1.11. dovolenou (i když budete chodit do práce).Pokud do 31.10. naplánujete výběr této staré dovolené do konce roku, např. na vánoce, a nevyberete si ji tak propadá. Dovolenou lze proplatit jedině při ukončení prac.poměru.

• 26. 10. 2006 7:38

Jana (neregistrovaný)

Sedm dní dovolené musíte vybrat letos, jinak vám propadne - nedostanete ji proplacenou od zaměstavatele (to jen v případě ukončení pracovního poměru). Letošních dvacet dnů vám zaměstavatel převede do nového roku.

• 26. 10. 2006 14:49

Jana (neregistrovaný)

Letos jste neměl žádnou dovolenou?
      Podle ZP musí zaměstavatel -
      Zaměstnavatel je povinen určit zaměstnanci čerpání alespoň 4 týdnů dovolené v kalendářním roce,
      ve kterém mu právo na dovolenou vzniklo, pokud jeho pracovní poměr k témuž zaměstnavateli trval po celý
      kalendářní rok a má-li alespoň na 4 týdny dovolené právo.

• 26. 10. 2006 15:17

L. (neregistrovaný)

To ale podle mě neznamená, že zaměstnavatel musí bezpodmínečně zaměstnance poslat na dovolenou, ale že když bude pracovat celý rok, má nárok NEJMÉNĚ na 4 týdny....

• 26. 10. 2006 15:37

Jana (neregistrovaný)

alespoň 4 týdny - to je to nejméně, ale je povinen určit - to je to že musí, pokud mu v tom něco nebrání viz ZP. Na školení nás na to výslovně upozorňovali a u nás se to prostě musí. Nebudu riskovat nějaké tahanice, s případnou kontrolou, že jsme neumožnili čerpat zákonnou dovolenou. Ale pokud mu to jejich zaměstnavatel převede, je to jeho věc, ze zákona by neměl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).