Odpisy v dodatečném daňovém přiznání

• (neregistrovaný)

30. 10. 2006 11:10

Mohu v dodatečném daňovém přiznání fyzické osoby uplatnit vyšší daňové odpisy za r. 2004 a 2005?
    V případě, že bych opravovala zůstatkové ceny majetku (oprava zařazení do odpisových skupin), neuplatnila vyšší daňové odpisy a neměnila tak základ pro výpočet daně z příjmu,musím i přesto podávat dodatečné přiznání k dani z příjmu?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 10. 2006 14:45

Zuzik (neregistrovaný)

Re: Odpisy v dodatečném daňovém přiznání
      Pokud nebudete ( nebo nemusíte) upravovat základ daně, pak bych asi dodatečné nedělala. Poznačila bych si jen na kartách majetku a od letoška uplatňovala ty správné odpisy. Předpokládám, že vedete DE.

• 30. 10. 2006 15:43

Ludmila (neregistrovaný)

Re: Odpisy v dodatečném daňovém přiznání
      Děkuji za reakci. Z Vaší odpovědi jsem usoudila, že vyšší odpisy v dodatečném přiznání nemohu upĺatnit. Za rok 2004 budu zvyšovat základ daně, tak jsem si myslela, že si jej mírně snížím i o ty chybně uplatněné odpisy.Za rok 2005 mi zůstane základ daně stejný.
      V roce 2004 a 2005 jsme vedli DE, od letoška PÚ.Jak si "narovnán " zůstatkové ceny interním dokladem v PÚ vím, ale nevím co ta dodatečná přiznání.Zda mohu vyšší odpisy zpětně uplatnit, zda uvádět změněnou hodnotu majetku nebo jen zvýšit a dodanit rok 2004 a zbytek nechat být jen s poznámkou na karty jak uvádíte vy.

• 31. 10. 2006 16:54

Zuzik (neregistrovaný)

Re: NE ! můžete !
      To jsme si nerozuměly ! Pokud musíte navýšit z jiného důvodu, pak určitě ty zvýšené odpisy uplatněte ! Myslela jsem, že se Vám jedná jen o ty odpisy.

• 1. 11. 2006 16:24

Ludmila (neregistrovaný)

Re: NE ! můžete !
      >To jsme si nerozuměly ! Pokud musíte navýšit z jiného
      >důvodu, pak určitě ty zvýšené odpisy uplatněte !
      >Myslela jsem, že se Vám jedná jen o ty odpisy.

Děkuji za doplnění. Je to fajn, že se najde někdo, kdo je ochoten rozmotat "zapečené" mozkové závity.
      Hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).