Re: Smlouva o dílo
Příjmy, které byly zdaněny srážkovou daní, už nebudete uvádět v daňovém přiznání (při společném vyúčtování na konci roku). Pro svobodného občana (krásný výraz) platí stejná pravidla. Příjem daněný u zdroje srážkovou daní neuvádí v daň. přiznání. Příjem, daněný zálohovou daní, případně vůbec nedaněný, bude muset uvést do daň. přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
30. 10. 2006 12:14
Chtěla bych se zeptat zda musím uvést do celkových příjmu výplatu za smlouvu o dílo. Podáváme s manželem společné sdanění. On je zaměstnaný a ještě k tomu podniká, já jsem na rodičovském příspěvku a také k tomu podnikám. Minulý měsíc si manžel přividělal na smlouvu o dílo která byla zdaněna zaměstnavatelem. Jedná se mi o to zda tento příjem musím uvest ve společném vyúčtování na konci roku. Smlouva byla zdaněna 15% zrážkovou daní. Ještě by mě zajímalo jestli to bude tak i u svobodného občana který také podniká je zaměstnán a přividělal si na smlouvu o dílo,bude podávat daňové přiznání za rok 2006.
Děkuji