Re: Jak zaúčtovat ztrátu roku 2005
Se začátkem bych souhlasila, ale ten konec se mi moc nezdá, protože ten, kdo není účetní (což není skoro nikdo ve VH), nemá ponětí o účtu 429. Takže bych napsala "zbytek ztráty ve výši.....bude převeden na neuhrazenou ztrátu minulých let". Nebo podobně, třeba tu někdo napíše něco lepšího. O účtování bych do zápisu do valné hromady nepsala vůbec. Účtování je ale jinak dobře.
Re: Jak zaúčtovat ztrátu roku 2005
Děkuji moc všem... jsem na začátku "své kariéry" ;o) a se spoustou věcí si nejsem jistá. Přeji pěkný den všem. Monika
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
30. 10. 2006 15:36
Dobrý den, firma dosáhla v roce 2005 ztráty 1.200.000,- V zápisu z valné hromady, kterou je třeba odevzdat na Obchodní rejstřík píšu, jak se ztrátou naložíme. Dělám to poprvé a nevím jak. Dle toho co jsem se dočetla v zápisech z minulých let bych napsala toto:
"Firma dosáhla ztráty 1.200.000,- Kč. Valná hromada rozhodla o umoření části ztráty ze zisku minulých let ve výši 600.000,- a zbytek ztráty ve výši 600.000,- rozhodla přenést na účet 429. Účtování 428/431 (600.000) a 429/431 (600.000)"
Mohu to tak napsat. Prosím o radu. Vůbec nevím, jak to napsat a jak to zaúčtovat, aby to bylo správně. Jsem začátečník. Děkuji moc moc všem. Monika