Re: NÁZEV NOVÉ S.R.O.
Prosím, v jakém zákoně a paragrafu je psáno o těch třech znacích? :-) Já vím jen to, že obchodní zákoník v §10 odst.1 říká - cituji: "Firma nesmí být zaměnitelná s firmou jiného podnikatele a nesmí působit klamavě. K odlišení firmy nestačí rozdílný dodatek označující právní formu." O obchodní firmě (dříve obchodní jméno) hovoří též §8+§9 obch.zák. - viz i zákony zde na serveru.
Příklad uváděný tazatelem se mi zdá OK, podle mého názoru by měl obch.soud zapsat firmu ABCDcomp s.r.o., pokud existuje pouze firma ABCD s.r.o.
Re: NÁZEV NOVÉ S.R.O.
Potom je tam rozdíl 4 znaky a je to OK. Je to praktická zkušenost (a nejen moje) - chtěli po nás rozdíl alespoň 3 znaky, tj. ABCDco s.r.o. by nezapsali
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
31. 10. 2006 8:26
Chceme založit novou s.r.o. Kde nejlépe zjistím, jestli zvolené obchodní jméno již někdo nepoužívá a jak hodně odlišné musí být od již existujících firem? Např. - pokud existuje firma ABCD s.r.o., mohu založit firmu ABCDcomp s.r.o.? Děkuji za rady.