Re: Co se považuje za úraz???
Pokud jste se neléčila ani nebyla na neschopence, nebrala bych to jako úraz. Je ale problém, že to napsal doktor do protokolu. Jednou se nám stala podobná věc, zavolala jsem na OSSZ, aby pracovní úraz stáhli a pacientovi řekla, ať si to u doktorky domluví, aby to stáhla také. Vše se povedlo. A nehrozí Vám náhodou pokuta jen tehdy, když se Vaší vinou zraní spolujezdec? Zdá se mi divné, že byste platila pokutu za to, že jste si udělala bouli na hlavě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
31. 10. 2006 14:27
Prosim o radu, mela jsem autonehodu, ve ktere jsem bohuzel vinik ja. Nikomu se nic nestalo, jen ja jsem se uderila do hlavy a mela na ni bouli. Z nehody jsem byla prevezena sanitou do nemocncie na RTG, aby se vyloucil otres mozku. Ten se nepotvrdil, po prohlice jsem normalne odesla domu, v pracovni nechopnosti jsem nebyla ani jsem se nijak nelecila. To jsem i uvedla do policejniho protokolu. Jenze lekar, ktery me osetroval uvedl do protokolu "zhmozdenina na hlave, typ urazu - lehky" A ted k problemu. Nevite nekdo, co presne se povazuje za uraz? Ptam se proto, ze podle noveho silnicniho zakona mi v pripade urazu hrozi jako vinikovy nehody hodne velka pokuta. A ja nevim, zda to, ze jsem se nijak nelecila, muze byt povazovano za uraz, ci ne. Poradite mi prosim nekdo??? Predem dekuji za odpovedi.