Re: pro školu také platí zákony???
Požadavek učitelky nemá oporu v zákonné normě. U nezletilého žáka omlouvá jeho absenci zákkonný zástupce . V oddůvodněných případech (časté absence, podezření na záškoláctví) může být vyžadováno potvrzení od lékaře. Na základě dohody ministerstev školství a zdravotnictví poskytuje lékař potvrzení zdarma.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 11. 2006 20:13
Mám dotaz a žádám vás paní účetní a matky zároveň o radu.Dcera nastoupila na průmku,má problém (to všichni ve třídě) učitelka ji nechce omluvit den,kdy měla migrrénu.Prý má mít razítko od doktorky(představa,že ji táhnu přes celé Brno zvracející FUJ.)Prostě na vše má mít razítko,ale razítka u lékařů se platí,protože nepřítomnost má omlouvat rodič.Štve mě to z toho důvodu,že já vypadám,jaKO LHAVÝ RODIČ,KTERÝ DĚCKU VYSTAVÍ OMLUVENKU.a TAK SE PTÁM,JEN Z PRINCIPU BYCH SE HÁDALA SE ŠKOLOU,NEBO P.UČITELKOU O 50kČ,AŤ MI VRÁTÍ ZA VYSTAVENÉ RAZÍTKO.CO BYSTE NA MÉM MÍSTĚ DĚLALY VY????