Re: DPH za rok 2005 - účtování v roce 20
Fakturu z r.2005 zaúčtujete letos mínusem tu chybu = s DPH a potom správně = bez DPH.
DHP se vám vyrovná až zaplatíte, s tím neděláte nic.
Pro DPPO označit analytikou, nebo jak vám to umožňuje váš program, abyste tu částku DPH vyřadila z daň.výnosů 2006.
Re: DPH za rok 2005 - účtování v roce 20
Tak je to daleko jednodušší, než jak jsem psala já, to uznávám. Ale já to raději dávám přes ty faktury a náklady, ke kterým to patři - bojím se zkreslení, kdyby toho bylo víc, i když v tomto případě je to prkotina :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
2. 11. 2006 7:25
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat. Účtuji v podvojném účetnictví a stalo se mi tohle. Minulý týden mi volal pan z FÚ, že máme určitě v účetnictví v roce 2005 fakturu od jedné společnosti, která nám vyfakturovala přepravu s DPH /mi si ho uplatnili za 01/2005/, ale firma plátce DPH nebyla. Vím, že to byla naše chyba, že jsme jejich DIČ měli ověřit. Doporučil nám, aby jsme podali co nejdříve dodatečné přiznání k DPH za 01/2005 ve výši 950 korun/odešlo z banky/. Já nevím, jaký si udělat předpis, kam to mám zaúčtovat nebo jak to zúčtovat nějakým interním předpisem. Děkuji moc