Re: DPH za rok 2005 - účtování v roce 20
Fakturu z r.2005 zaúčtujete letos mínusem tu chybu = s DPH a potom správně = bez DPH.
DHP se vám vyrovná až zaplatíte, s tím neděláte nic.
Pro DPPO označit analytikou, nebo jak vám to umožňuje váš program, abyste tu částku DPH vyřadila z daň.výnosů 2006.
Re: DPH za rok 2005 - účtování v roce 20
Tak je to daleko jednodušší, než jak jsem psala já, to uznávám. Ale já to raději dávám přes ty faktury a náklady, ke kterým to patři - bojím se zkreslení, kdyby toho bylo víc, i když v tomto případě je to prkotina :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 11. 2006 7:25
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat. Účtuji v podvojném účetnictví a stalo se mi tohle. Minulý týden mi volal pan z FÚ, že máme určitě v účetnictví v roce 2005 fakturu od jedné společnosti, která nám vyfakturovala přepravu s DPH /mi si ho uplatnili za 01/2005/, ale firma plátce DPH nebyla. Vím, že to byla naše chyba, že jsme jejich DIČ měli ověřit. Doporučil nám, aby jsme podali co nejdříve dodatečné přiznání k DPH za 01/2005 ve výši 950 korun/odešlo z banky/. Já nevím, jaký si udělat předpis, kam to mám zaúčtovat nebo jak to zúčtovat nějakým interním předpisem. Děkuji moc