Re: Vývoz a dovoz-neuveden v DPH
spravila by som dodatočné DPH a musíte však vystaviť aj súhrné hlásenie.Ale pozor, ak ste prekročili limit na dovoz a vývoz stanovený pre Intrastat, tak musíte pripraviť aj ten. No, asi Vás fin.úrad nepochváli, určite za to bude nejaký postih, možno predtým ale pekná kontrola. veľa šťastia.
>>Převzala jsem letos s.r.o.Zjistila jsem, že v loni
>>nemají uveden na hlášení DPH ani jeden dovoz z EU a
>>ani
>>vývoz do země mimo EU.Většinou přivezli a následně
>>vyvezli.Částky jsou shodné.Jejich ziskem je provize
>>(extra
>>doklad).Udělám opravná hlášení a co bude následovat
>>ze
>>strany FÚ?
Jen si předtím ale zkontrolujte, možná, že se jedná o tzv. aktivní zušlech.styk, kdy si firma z EU dodá zboží, vy ho opracujete,zušlechtíte a potom celé vyvezete této firmě. Možná tam takový případ třeba máte.
V tomto případě se opravdu toto zboží odběratele do DPH neuvádí, nejedná se o Vaše zboží (uvedlo by se jen do Intrastatu).
Fakturovali byste pouze službu, nebo ale také zboží (pokud byste k vyrobenému zboží přidali ještě český materiál).
Jen by se do hodnoty celého zboží nezaúčtovala hodnota dodaného materiálu od firmy, která jej dodala a zboží objednala.
Pokud se ale opravdu jedná o dodané zboží, které použijete zase pro jinou firmu, tak určitě dod.daň.přiznání -důležité je to hlavně u pořízení zboží z EU a dovozu ze 3. země, kdy musíte samovyměřit DPH na vstupu. Budete penalizováni za časový posun, nevím sice jak toto FU penalizuje, ale státu vlastně žádná škoda nevznikla, takže to nebude si až tak horké.
Zrovna běhám po FU kvůli špatně nahlášenému dodání zboží ze strany EU na naši firmu a dle řeči s pracovníkem FU jsem pochopila, že už nedělají takové bububu, jako na ze začátku po vstupu do EU - ohledně pozdního samovyměření DPH, protože opravdu státu žádná škoda nevznikne.
>
>spravila by som dodatočné DPH a musíte však vystaviť
>aj súhrné hlásenie.Ale pozor, ak ste prekročili limit
>na dovoz a vývoz stanovený pre Intrastat, tak musíte
>pripraviť aj ten. No, asi Vás fin.úrad nepochváli,
>určite za to bude nejaký postih, možno predtým ale pekná
>kontrola. veľa šťastia.
prosím o radu, naši odběratelé z Číny nám posílají na opravu námi dodané části výrobku. Výrobek se k nám dostane s JSD (odběratelé pro převoz vystavují pouze pro celní účely proforma faktury), tyto případy také do přiznání k DPH neuvádím, ale pouze JSD založím k záznamní povinnosti. Stalo se nám také, že naši pracovníci v Číně zapomněli nářadí, které nám pak Číňani poslali do ČR (s JSD), z toho jsme také DPH z dovozu nevypočítavali. JEDNÁ SE O SPRÁVNÝ POSTUP?? Neměla by jste paní Aňo tipa, kde k této problematice sehnat více informací? Díky moc -))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 11. 2006 11:09
Převzala jsem letos s.r.o.Zjistila jsem, že v loni nemají uveden na hlášení DPH ani jeden dovoz z EU a ani vývoz do země mimo EU.Většinou přivezli a následně vyvezli.Částky jsou shodné.Jejich ziskem je provize (extra doklad).Udělám opravná hlášení a co bude následovat ze strany FÚ?