Re: Čerpání ŘD za rok 2005
paní Jiřino, ale jde o nárok na dovolenou z roku 2005 ? a ten jak jsem psala, pokud není ve fy nad stanovený zákonný nárok, tyto dny z roku 2005 do konce roku 2006 pokud se nevyberou, propadají a nemůže je čerpat v roce 2007 ? něco jiného je, kdyby ve fy byl nárok 25 dnů,ale to paní neříká.
Re: Čerpání ŘD za rok 2005
pokud jste nastoupila na mateřskou dovolenou, tak už si je letos asi nevyberete - nárok za rok 2005 se převádí do příštího roku 2006, pokud si je zaměstnanec nevybere, není mu nařízeno čerpání, propadají.Pokud ale je ve vaší fy stanovený nárok nad 20 dnů, např. 25,pak tyto 2 dny lze s písemným souhlasem zaměstnance převést do dalšího "přespříštího" roku, pokud nedá souhlas, je zaměstnavatel povinen v lednu 2007 tyto 2 dny proplatit,ale podotýkám že jen v případě, že je ve vaší společnosti sjednán nárok nad zákonem stanovené 4 týdny. Pokud by byly jen 4 týdny, dovolená z roku 2005 propadá. V "novém" záíkoníku práce je ustanovení právě pro maminky, aby jim stručně řečeno dovolená takto nepropadla, ale to se domnívám nevztahuje na vás, je platné až od 1.1.2007 . Jinak pokud jste pracovala od 1.1.2006, dle dat,která jste uvedla a neměla jste žádnou jinou absenci, vám bude krácen nárok na dovolenou za rok 2006 o 3/12. Pokud nárok 4 týdny,kráceno o 5 dnů, pokud nárok 5 týdnů,kráceno o 6. Snad jsem to spočítala dobře :) třeba se někdo přidá
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 11. 2006 14:32
V době od 4.4.2006 do 20.10.2006 jsem byla v PN z důvodu těhotenství. 21.10.2006 jsem nastoupila na mateřskou dovolenou.
z roku 2005 mi zbyly 2 dny ŘD. Za jakých podmínek a kdy si tyto 2 dny mohu vyčerpat.
Děkuji