Re: Průměrný výdělek pro soud
Já mám zkušenost, že soudy většinou chtějí přehled skutečných výdělků za požadované období (obvykle si i posílají formulář). Takže bych udělala tabulku a tam podle mzdového listu opsala od toho 01 2005 dosud za jednotlivé měsíce vždy hrubou mzdu, daň, pojistné, čistou mzdu a dáky nemocenského pojištění. Ze součtu čistých mezd a nemocenského bych spočítala aritmetický průměr.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 11. 2006 12:26
Dobrý den,
prosím o radu ohledně stanovení čistého průměrného výdělku. Obdrželi jsme žádost od okresního soudu o sdělení výdělků naší zaměstnanknyě od 1.1.2005 dosud.
Výpočet jsem provedla následovně s tím, že jsem vycházela z průměrného denního výdělku:
Součet HM 2005 + HM 2006 (základní mzda + prémie bez náhrad za dovolenou) / odpracované dny 2005 a 2006 (bez dovolené) = PDV, který jsem vynásobila koeficientem 21,66 (koef. stanoven pro fond pracovní doby roku 2006). Tento hrubý měsíční výdělek jsem ponížila o výpočet SP, ZP a slevy na dani.
Je tento výpočet správný? Díky moc za pomoc.