Hlavní navigace

Nemáte někdo zkušen.?Příjem pro přídavky

  • (neregistrovaný)

    4. 11. 2006 22:49

    V září 2006 jsme žádali o přídavky na dítě, za rok 2005 jsme podávali společné zdanění manželů, příjem potvrzoval za manžela i manželku FÚ. Ze zaměstnání manžela byl potvrzen příjem - vyúčtování přeplatku daně za rok 2004, vyplacený v III.2005. Manželka pobírá rodičovský příspěvek.
    Kontaktní místo se řídilo podle potvrzení z FÚ, kde je vyčíslen základ daně mínus daň, tj. čistý příjem. Ale tato daň už je po vyúčtování příjmů, které bylo provedeno v III.2006, přeplatek daně byl vyplacen v dubnu 2006. Do příjmu za rok 2005 nám byl započítán příjem za rok 2005, přeplatek na dani za r.2004 i přeplatek za rok 2005 vypl. v roce 2006. Na základě tohoto výpočtu jsme přesáhli hranici 3nás.ŽM a byl nám přídavek odebrán. Pokud by nebyl započítán přeplatek za rok 2005,nárok by nám vznikl. Na úřadě nebyli schopni se k tomuto vyjádřit,mají svoje tabulky a nepřemýšlí u toho. Podala jsem odvolání a čekám. Podotýkám nejsme OSVČ.
    Děkuji za nějaký názor.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 11. 2006 22:57

      Lucka (neregistrovaný)

      Re: Nemáte někdo zkušen.?Příjem pro příd
      Nám se stalo to samé, ale já už se s nima na sociálce odmítám hádat. Přesně, jak jste řekla, každá ženská na přepážce Vám řekne něco jiného, levá ruka neví, co tam dělá ta pravá. Tak jsem se na to raději vykašlala. Pro ty 200,- se u nás svět nezboří.

    • 4. 11. 2006 23:22

      Jitka (neregistrovaný)

      Re: Nemáte někdo zkušen.?Příjem pro příd
      >>To jsem ráda, že nejsem sama, připadám si jak v bludišti, jednala jsem i s FÚ, ale mají celostátně tištěnou sestavu - potvrzení o příjmu, řekli mi, že si musí kontaktní místo dvě čísla odečíst, aby dostali potřebný příjem za r. 2005. Na úřadě mi řekli, že nejsou účetní, a že tomu nerozumí, co po nich chci. Už jsem přemýšlela, že pokud zamítnou nárok, nechám o přídavky požádat manžela s celkovým potvrzením ze mzdové účtárny. Mzdové účetní jistě tento přeplatek za r. 2005 vypl. v roce 2006 nezapočítají. Domnívám se, že spousta lidí, kdo podával spol. zdanění manželů, si neuvědomuje, že jim to ovlivní třeba výši přídavků. Hezký večer Jitka

    • 5. 11. 2006 0:35

      Lucka (neregistrovaný)

      Re: Nemáte někdo zkušen.?Příjem pro příd
      Já jsem to vyrozumění dostala ve čtvrtek, tak to taky ještě zkusím, zajdu si na FU a vyžádám si znovu ten papír o příjmech a zajdu s tím na sociálku a klidně jim to spočítám. Tak uvidíme, co se stane. Chtěla jsem to opravdu nechat být poté, co jsem si s nima prožila při podávání žádosti o přídavky. Nejprve to se mnou jedna vyplnila a řekla, že teď už stačí jen dodat potvrzuení s FU, to jsem udělala a vzápětí mi další řekla, že chce stejně to potvrzení o příjmech, tak jsem se rozčílila, stejně mi to nevzala, tak jsem šla k jiné přepážce, kde mi to bez problémů přijala a stačilo jí to. POěkný Kocourkov, co? Ale teď jste mě docela nabudila a tak to zkusím. V pondělí dám vědět, jak jsem dopadla.
      Taky přeji hezký večer či spíše už ráno Lucka

    • 5. 11. 2006 9:21

      Zuzik (neregistrovaný)

      Re: Nemáte někdo zkušen.?Příjem pro příd
      Jsem teda úplně konsternovaná z toho, co píšete. Velký boom se společným zdaněním manželů, jak se pomůže rodinám s dětmi... a když to teď sleduji, tak je mi z toho na ....to co mi stát vrátí na odvedené dani, to se vrátí jemu, když mi nedá přídavky na děcka. Je to o komunikaci, jen a jen o komunikaci mezi úřady-státními! Já jsem boj o přídavky vzdala vloni, když už mi na krku zůstal jen jeden adolescent a při vyřizování jsem si připadala jako bych stála na polívku pro chudé. A nejvíc mně dorazilo to, když zvedali minimum a přišlo mně v modré obálce, že mi přídavek zvyšují o 2,- Kč a že je musím použít pro potřeby dítěte.
      Takže se holky nedejte a bojujte !

    • 5. 11. 2006 9:41

      1234 (neregistrovaný)

      Re: Nemáte někdo zkušen.?Příjem pro příd
      on je ten systém přídavků vůbec prapodivný tím, jak se berou "zpětné příjmy". když jsme se vzali, manželce zarazili přídavky, protože dva roky předtím (kdy jsme o své existenci neměli ani potuchy) naše příjmy činily více, než měly:-(

    • 5. 11. 2006 14:47

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: Nemáte někdo zkušen.?Příjem pro příd
      Tady ten problém už se tady před nějakou dobou probíral, taky jsem se divila, že berou příjmy roku 2005 a k tomu daň, která byla manželů vrácena v roce 2006, a někdo tady odpovídal, že je to bohužel tak, vinou nějaké chyby v zákoně (a možná to není chyba ale záměr), ze které právě tento výklad plyne.

    • 5. 11. 2006 15:03

      1234 (neregistrovaný)

      Re: Nemáte někdo zkušen.?Příjem pro příd
      jen aby to příští rok nebrali do příjmů znovu:-( stačí, že pro sociální dávky (bydlení, žm) to brali jako příjem dubna 2006 a pro přídavky zase jako příjem 2005.

    • 7. 11. 2006 13:08

      Lucka (neregistrovaný)

      Re: Nemáte někdo zkušen.?Příjem pro příd
      Jitko, tak už vím, jak to funguje, byla jsem se zeptat na FÚ. Je skutečně pravdou, že přeplatek daně za rok 2005 vrácený v roce 2006 se pro potřeby sociálky ( přídavky na děti.... ) počítá do výdělků za rok 2005. To je druhá stránka toho zákona o společném zdanění, na kterou zapomněli zákonodárci upozornit. Nic v tomto státě není zadarmo. Něco vám dají, ale něco vám seberou. Na FÚ mi bylo řečeno, že nemá cenu podávat odvolání, nic se tím nezmění.
      Tak zatím nashle Lucka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).