Re: Co do ELDP 02 - mzdové
>Poradí někdo, co mám napsat do ELDP, když od nás
>odchází zaměstnankyně, která byla 8 let se 2 dětmi na
>mateřské? Co do vyloučených dob, dob odečt.? Mám napsat do
>jednotlivých měsíců X, když ani 1 den v letošním roce
>nepracovala?
A může mi někdo srozumitelně vysvětlit, v jakém případě se X vlastně uvádí?
>Díky za odpověď.
Pokud to byla v tomto období ještě na mateřské, tak ta se uvádí do spodní části s písmenem M. Ale jen mateřská, rodičovská už se do spodního řádku neuvádí.
Budete zřejmě vyplňovat poslední ELDP a to je r.2006, byla-li na rodičovské, uvedete datum ukončení pr.poměru a do doby trvání pr.pom. nebudou žádné kalendářní ani vyloučené dny. Křížky se uvádějí do jednotl.měsíců v případě,že nebyla odpracovaná ani jedna hodina s pojištěnou mzdou v měsíci. Pokud trvá celý rok, tak napíšete křížek do poslední kolonky.
Petro, chcete-li to mít dobře, musíte přesně napsat ,kdy měla druhé dítě(placená PPM - mateřská dovolená) a od kdy byla do kdy na rodičovské dovolené ( po skončení plac. do konce pr.pom.) Oboje se vykazuje na ELDP jinak. Psala jste,že byla 8 let na mateřské. Z toho vyplývá, že odchází z rodičovské dovolené.Pak platí co jsem Vám napsala. Je-li to jinak , udejte přesně, odpovím Vám znovu.
Byla u nás zaměstnaná od 6.5.1996, 26.10.1998 odešla na mateřskou - to se jí narodilo první dítě. Od té doby o ní nemám žádný záznam, až výpověď dohodou k dnešnímu dni. Kdy měla druhé dítě bohužel paní, co tady byla přede mnou,do záznamů neuvedla ani si nepamatuje datum.
Vyplňujete určitě ELDP rok 2006. Uvedete vznik pr.poměru 6.5.1996. Podívejte se na její Mzdový list.Vyžádejte si od ní kopii rodného listu druhého dítěte. Ale jestli jste jí mateřskou v r.2006 nevypláceli ( vy ani sociálka), a neměla žádný příjem, pak platí křížky v každém měsíci r.2006 nebo trvá-li toto období celý rok 2006, tak křížek do kolonky 1-12.
Mateřská dovolená = placená z nemocenských dávek zpravidla 28 týdnů,rodičovská dovolená ´= trvá od skončení mateřské nejdéle do 3 let věku ( dříve tzv. další mateřská dovolená.) Pozor rodičovský příspěvek do 4 let věku dítěte nebo do 7 při inval.dítěti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 11. 2006 6:49
Poradí někdo, co mám napsat do ELDP, když od nás odchází zaměstnankyně, která byla 8 let se 2 dětmi na mateřské? Co do vyloučených dob, dob odečt.? Mám napsat do jednotlivých měsíců X, když ani 1 den v letošním roce nepracovala?
Díky.