Re: Zálohy do nákladů. Co teď s tím?
buď to necháte tak a spravíte to tak, že pri zúčtování date rozdiel do výnosov, aj keď to nebude celkom správne.alebo preúčtujete interným dokladom z výnosového účtu spať na 324 jednotlivé čiasky po mesiacoch-lepší prehľad. Ale prosím, počkajte aj na reakcie iných.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 11. 2006 9:21
Dobrý den, donedávna jsme našim nájemcům rozúčtovávali energii dle přijaté faktury za energii. V červenci se situace změnila a my jim určili jednu každoměsíční sumu (zálohu). Já si to neuvědomila a účtovala pořád stejně. Tedy každý měsíc do výnosů. Teď jsem si uvědomila, že šlo vlastně o zálohy a měla jsem účtovat až úhradu na 221/324 s tím, že na konci roku dojde k vyúčtování. Co teď mám prosím dělat... je to možné tak nechat, tak že každý měsíc vydanou fakturu za energii účtuju do výnosů a při konečném zúčtování dám do výnosů už jen ten rozdíl mezi skutečností a zálohama? Prosím poraďte. Děkuji moc všem. Vlaďka