Re: Závazky,pohledávky
Myslím, že byste je neměl účtovat, jenom je zapsat do knihy vydaných a přijatých faktur. Nemůžete je zaúčtovat, protože v nákladech i ve výnosech jste je měl již v roce 2004 /a níže jak píšete/. Vy byste si měl dát do počátečního stavu odběratelů i dodavatelů stav, který je neuhrazený k 31.12.2005 a označit si je třeba analitikou 321 200, 311 100. a při úhradách účtovat na tyto účty...
Jaký program máte?
Napište především, jaký program používáte. Určitě se najde někdo, kdo vám poradí, co dělat právě v tom vašem programu. Jinak obecně - nasadit počáteční zůstatky rozvahových účtů a zároveň zadat neuhrazené pohl/záv. do knihy závazků a pohledávek, ale BEZ přenosu do deníku.
Re: Jaký program máte?
Pokud byste je mermomocí chtěla účtovat, pak jedině proti 701. Takže všechny fa vydané byste proúčtovala MD311 D701, ale pak už byste samozřejmě nezadávala zůstatek účtu 311 celkem, protože byste ho už měla zadaný z těch jednotlivých faktur. Podobně můžete zadat další zápisy. Ale zase - záleží na vašem SW. Některý SW dovolí účtovat rozvahové účty proti 7xx, jiný ne.
Kdo máte MONEY?
My tento program nemáme a ani ho moc neznám, tak to vám musí poradit někdo jiný. Obecný postup jsem vám tu psala já i další. Příště pište hned na začátku, jaký SW používáte :-) PS: Předpokládám, že máte program legálně, takže máte nárok na podporu od výrobců programu a že máte k programu manuál. Co tam píšou?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 11. 2006 13:13
Bohužel mám od nového roku nový program a potřebuji tam pohledávky a závazky z roku 2004 a níže.Jak je mám správně zaúčtovat 546/321 ...........Díky