Re: Zálohová faktura - daňový doklad
Prosím o vysvětlení: Vystavím zálohovou fa např.30.000, kde není vyčísleno DPH / vedeme DE /, a já vystavuji daňový doklad např. až za měsíc na částku 50000,- Kč s celkovým vyčíslením DPH. Nebo Ne?
Re: Zálohová faktura - daňový doklad
Pokud vedete DE, tak postupujete správně, protože pro plátce, kteří nevedou účetnictví, platí jiná pravidla, než o kterých je řeč v této diskuzi. Přijetí zálohy pro Vás není zdanitelným plněním a pokud byste vystavila DD na přijatou zálohu, způsobila byste problémy sobě i svému odběrateli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
7. 11. 2006 13:09
26.10. jsme přijali platbu zálohové faktury od našeho odběratele na bankovní účet. Problém je v tom, že zboží které odběratel objednal a zaplatil ještě není zcela vyrobeno z důvodu poruchy na výrobním zařízení. Jedná se mi o vystavení daňového dokladu k přijaté záloze. Ten bych měla vystavit do 15 dnů od přijetí platby? Ale zboží ještě není vyrobeno, nevadí to ve vystavení DD? Ten vlastně vystavuji na základě platby a ne dodání zboží? Co se týká DPH, pro mě je to uskutečněné zdanitelné plnění za říjen /přijetí platby/? Děkuju za pomoc