Manželé

• (neregistrovaný)

7. 11. 2006 18:36

Chtěla jsem Vás poprosit o radu. nyní s přítelem bydlíme každý sám. Přítel financuje dům, já momentálni nic, protože nejsme oddáni.Po dokončení stavby, chci dát peníze do stavby i já (bude to pouze malá částka), ale zajímalo by mne, zda mám nárok i já pak na něco, když budu platit splátky, živobytí, nakupovat společné věci. Bude snad i společný účet, ale jak tohle správně právně ošetřit?
    Taky by mne zajímalo v případě rozvodu, zda by mne budoucí manžel musel sehnat nějaké bydlení, či by mě mohl jen tak vyhnat?
    Ptám se proto,abych správně ošetřila věci týkající se majetku.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 11. 2006 19:06

1234 (neregistrovaný)

Re: Manželé
      pokud se osituaci po rozvodu zajímáte ještědávno dávno před svatbou, nelze poradit nic jiného,než předmanželskou smlouvu:-(

• 7. 11. 2006 19:44

Skiasl (neregistrovaný)

samozřejmě, že to nemyslím, tak jak to píšu, ale chtěla bych se jen informovat

• 8. 11. 2006 9:08

právník (neregistrovaný)

Buď se s přítelem/manželem dohodnete, že na Vás převede (menšinový) spoluvlastnický podíl na nemovitosti (Vaše investice do jeho nemovitosti před svatbou resp. splácení jeho úvěru ze společných příjmů po svatbě), nebo tyto své nároky uplatníte při vypořádávání SJM po případném rozvodu manželství. Bydlení manželů po rozvodu je předmětem buď dohody mezi nimi, nebo rozhodnutí soudu. Nebudete-li spoluvlastníkem RD, jsou Vaše šance (na bydlení v jeho RD) výrazně nižší - to neplatí bude/ou-li Vám po rozvodu svěřeno dítě/děti.

• 13. 11. 2006 17:35

Ilka (neregistrovaný)

Pokud tedy přítel do domu investuje peníze a já až po svatbě (nákupy, vybavení do domu...), mám taky právo na nějaké finance ve formě předmanželské smlouvy nebo SJM? Např. mám doma i vybavení do kuchyně, domnívám, se že je vhodné, aby i tyto peníze ve formě kuchyňského vybavení byly někde zaznamenány. nemáte email, že bych se s Vámi emailem spojila? Píše se mi to takhle velmi složitě. Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).