Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
8. 11. 2006 1:36
Zdravím všechny čtenáře tohoto bezvadného serveru a zároveň se obracím s prosbou o radu ohledně přídavků a dávek.
Moje situace je následující - já (24) s přítelkyní (22) čekáme potomka (červen 2007), oba studujeme (a studovat cca další 2 roky hodláme), já pobírám přídavek na vyž. dítě v zákl. míře, oba jsme bez příjmů.
Právě se rozhodujeme co pro nás z hlediska dávek a přídavků bude nejvýhodnější:
a) svatba před narozením potomka nebo po dokončení školy?
b) trvalé bydliště - každý zvlášť nebo spolu, u rodičů, u babičky přítelkyně nebo "sami" na chalupě rodičů (všechny varianty jsou pro nás realizovatelné). Máme nárok na doplatek do životního minima ještě před narozením dítěte?
c) příjmy - rád bych šel pracovat, ale předpokládám, že kdybych teď pracoval na poloviční úvazek při škole, tak si akorát pohoršíme (ztratíme dávky ve výši výdělku a čas strávený prací místo s rodinou) - jak je to s rozhodným obdobím. Asi je dobrým řešením v této situaci práce na ŽL a uplatnění maximální možné výše výdajů nebo ne?
Děkuji všem za informace a přeju stejně plodné dny :o)
Martin