Re: nedoručitelnost výpověďi z nájmu byt
Mame v dome podobny pripad. Najemnik vyhodil OP, aby nemel zadny doklad, videl v TV porad, ze je to pro nej lepsi. Byt uziva, postu neprebira, nikomu neotevre a ani nepodepise prevzeti. Takze jsme ho, na zaklade vracenych zasilek zaslanych s dodejkou, dali k soudu a vyhrali jsme. Prijde exekutor a zbavi nas ho.
MH
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
8. 11. 2006 6:22
Jelikož ani zde mi nebyl zatím nikdo schopen odpovědět, pokládám tuto otázku opět do fóra.
Jako pracovník byt. podniku mám problém, ze kterým mi nikdo není schopen pomoc. Nájemci byla zaslaná výpoveď dle § 711a odst. 2b) OZ (neplatí nájemné). Jedná se o výpovědní důvod bez přivolení soudu, dopis si nepřevzal, dle zjištění se v bytě nezdržuje.
Jak pokračovat dál.
1) možnost ustanovení opatrovníka soudem jsem zamítl, protože se nejedná o jednání před soudem a tudíž zde není jakýkoliv důvod soudu opatrovníka ustanovovat
2) Výpoveď není možné doručit do vlastních rukou a splnit tak dikci OZ a tudíž nelze podat žalobu na zahájení řízení o vyklizení bytu