Re: Čtvrtletní sleva
Já se také domnívám a také jsme to tak dělali, že pokud je sleva poskytnuta až po zdanit.plnění - jedná se vlastně o smluvní slevu dle odebraného množství zboží, kdy předmětem jsou vlastně jen peníze!, jedná se o platební podmínku a ta není zdanitelným plněním.
Vystavovali jsme na tuto čtvrtletní slevu fakturu - ne daň.doklad s mínusovou částkou.
Uvedli jsme celou hodnotu odebraného zboží za čtvrtletí(v částce bez DPH) a dohodnuté % slevy, kterou jsme jim uhradili, či započetli.
Re: Čtvrtletní sleva
j poskytnout slevu 2000,- Kč? Ještě jsem se
>>domnívala, že sleva se poskytuje ze základu a je bez
>>DPH.
>
>***
>Já se také domnívám a také jsme to tak dělali, že
>pokud je sleva poskytnuta až po zdanit.plnění - jedná se
>vlastně o smluvní slevu dle odebraného množství zboží,
>kdy předmětem jsou vlastně jen peníze!, jedná se o
>platební podmínku a ta není zdanitelným plněním.
>Vystavovali jsme na tuto čtvrtletní slevu fakturu - ne
>daň.doklad s mínusovou částkou.
>Uvedli jsme celou hodnotu odebraného zboží za
>čtvrtletí(v částce bez DPH) a dohodnuté % slevy, kterou jsme
>jim uhradili, či započetli.
Ta Vaše faktura se chovala tedy jako dobropis - uhradili jste ji či započetli odběrateli? Již delší dobu se pokouším najít správné řešení. To Vaše mi připadá správné. Bohužel náš odběratel o tom nechce ani slyšet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 11. 2006 9:44
Dobrý den,
nevím, zda srozumitelně popíšu svůj problém. Jsme maloobchod, nakupujeme zboží. Jeden z dodavatelů poskytuje slevy za odběry zboží a to čtvrtletní. Výše slevy je na základě odběrů bez DPH v minulém čtvrtletí. Na faktuře prvního odběru následujícího měsíce, kde je uvedeno zboží v sazbě DPH 5% a DPH 19%, uvedou na konci smluvní čtvrtletní sleva, bez DPH a s DPH, DPH dají podle toho, zda na té faktuře je zboží v sazbě 5% či 19% a tuto částku odečtou. V rekapitulaci je již základ i DPH ponížen o tuto slevu. V případě, že sleva převýší aktuálně fakturované zboží, je tato částka mínusová. Je tento postup správný? Neměla by být rekapitulace nákup zboží, DPH a položka sleva zvlášť mínusem, kterou bychom si dávali do výnosů?