Re: Dovolená
***Pokud odpracujete do konce roku 60 dní pak bude váš nárok 20 dní mínus1/12 za prvních 100 neodpr. směn( např. rodič. dovol) minus 1/12 za každých dalších ukonč 22 neodpr. dní.
pokud neodpracujete 60dnů do konce roku pak máte nárok na 1/12 za každých 22 odprac směn.
Re: Dovolená
Ne, to není správná odpověď. Správně je to takto: Předpokládejme, že od nástupu do konce roku budete pracovat a nebudete marodit. Tím splníte podmínku odpracování alespoň 60 směn. Tím Vám vznikne nárok na celoroční výměru, která ale musí být pokrácena o neodpracované dny, v důsledku rodičovské, nemoci, OČR nebo neplaceného volna v tomto roce. Sečtou se tedy všechny Vaše neodpracované směny v důsledku rodičovské dovolené od 1.1. do konce rodičovské (nemoc, OČR ani nepl. volno v té době nebylo), k nim se přičtou svátky, které byly v pracovních dnech v té době. Vyjde Vám nějaký počet zameškaných směn. Za prvních 100 se Vám celoroční nárok pokrátí o 1/12, za každých dalších 22 o další dvanáctiny.
Pokud byste letos do konce roku ještě marodila, ale stále to vyšlo tak, že odpracujete aspoň 60 směn, postupuje se stejně, akorát že k těm směnám, zameškaným pro rodičovskou dovolenou by se připočetly směny, zameškané pro nemoc.
Pokud byste marodila nebo měla OČR tak, že byste do konce roku neodpracovala celkem ani 60 směn, pak by se postupovalo jinak. Náležela by Vám jen 1/12 za každých 22 odpracovaných směn.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 11. 2006 11:15
Omlouvám se,že dotaz posílám opět, ale bohužel mi nikdo neodpověděl.Prosím o odpověĎ, zda mám nárok na celou dovolenou 2006 - 20 dnů, když jsem nastoupila po rod.dovolené od 1.9. zpět do původního zaměstnání (nebude se krátit za 1-8/06 RD?).Děkuji