Re: po x-té - střídavá péče
Podle mě záleží na tom, jak je ta střídavá péče definovaná. Na měsíční slevu by měl nárok ten, který má dítě první den v měsíci - podle zákona o dani se vždy zkoumá stav na počátku měsíce. Zkoušeli jsme se do toho s jedním naším zaměstnancem vejít, ale v rozsudku měli sudé a liché týdny a moc to nevycházelo tak, aby vyšla na každého polovina. Nakonec jsme se s ním dohodli, že to necháme na roční zúčtování, jinak by to bylo velmi složité. Mám k tomu i výklad K. Dobešové z MF, jestli chcete, pošlu vám to na mail, sem je to dlouhé.
Re: po x-té - střídavá péče
já také, anno, pakli-že byste mi zaslala, posílala jsem prosbu i kolegyni, nevím, zda mi přepošle, pak na joke1 na tiscali, díky moc!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 11. 2006 11:59
Zkoušela jsem si odpověď na svou otázku vyhledat v archivu diskuse, ale narazila jsem pouze na jakési dohadování....
Takže zde můj dotaz : v červenci bylo naší pracovnici, mající tři děti, jedno z nich soudně přiděleno do střídavé péče (po rozvodu jí byly přiděleny dvě do plné péče, jedno do střídavé). zatím si ona ani manžel neuplatňuje slevu na dani na toto "střídavé" dítě. Platí zde princip 6/12, když se opravdu střídají stylem sudý a lichý týden? Je potom jedno, kterou polovinu roku si kdo z nich nechá napsat na sebe, pokud se oba na své půlce dohodnou? Děkuji mockrát za odpověď.