Re: Oprava vystavených fa-zúčtované zálo
Dodatečné dph jsme dávali z toho důvodu, že jsme vlastně dph odvedli později, než jsme měli. Dph mělo být odvedeno už z přijatých záloh, což předchozí účetní neudělaĺa. Mám na mysli samozřejmě stav, kdy je záloha přijatá v jednom měsíci a vyúčtovací faktura až v dalších měsících. Snad to píšu srozumitelně:)
Re: Oprava vystavených fa-zúčtované zálo
*** Píšete srozumitelně, to jen já........... :-)) Takže Vy jste vlastně opravovali (dodatečným) i ta období, kdy byly yystaveny konečné fa a tam jste zase snižovali, že? Já osobně bych fa neopravovala - jen bych si u nich poznačila, kterým dodatečným byly dány do pořádku, maximálně bych si vytiskla pro sebe jak by měla správně vypadat, aby korespondovala s těmi dodatečnými DP. Druhá strana s tím asi problém neměla, ta si asi nárok na odpočet uplatnila až z konečných faktur. Zbytečně bych je nemátla :-) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
9. 11. 2006 16:01
Dobrý den, nevím si rady, tak se obracím na vás. Zpětně jsem kontrolovala účetnictví za rok 2005. Zjistila jsem, že na některých vystavených fakturách nebyly odečteny uhrazené zálohy a na těch, kde zálohy odečteny byly, tak tyto zálohy nebyly rozepsány na základ a daň. Udělala se dodatečná dph z uhrazených záloh... Ale teď se musí opravit i samotné faktury. Jen nevím, co s nimi udělá odběratel, když už má uzavřený rok. Já je přeci opravit musím, aby byl daňový doklad vystaven správně. Děkuji moc za názory