Re: Poradíte ?
Zaměstnavatel poskytne zaměstnanci pracovní volno v nezbytně nutném rozsahu k výkonu veřejných funkcí, občanských povinností a jiných úkonů v obecném zájmu, pokud tuto činnost nelze provést mimo pracovní dobu.
Také jsme měli kdysi v zaměstnání jednoho zvoleného starostu, ale nepracovala jsem jako mzdovka, tak nevím. Byl vyňat ze stavu jako "matky". Také jsem zvědavá na fundovanou odpověď.
Re: Poradíte ?
>>Zaměstnanec je dlouhodobě uvolněn z důvodu obecného
>>zájmu pro výkon veřejné funkce (člen
>>zastupitelstva).Bude dostávat odměnu od
>>zaměstnavatele,pro kterého byl
>>uvolněn,proto nebude dostávat náhradu mzdy od
>>uvolňujícího zaměstnavatele. Jaké povinnosti z tohoto
>>vyplývají
>>pro uvolňujícího zaměstnavatele.Jedná se mi především
>>o vztah k OSSS a zdrav.pojišťovně.Je to v mé praxi
>>první případ a nevím si rady. Děkuji za odpovědi.
>
>
>Zaměstnavatel poskytne zaměstnanci pracovní volno v
>nezbytně nutném rozsahu k výkonu veřejných funkcí,
>občanských povinností a jiných úkonů v obecném zájmu, pokud
>tuto činnost nelze provést mimo pracovní dobu.
>Také jsme měli kdysi v zaměstnání jednoho zvoleného
>starostu, ale nepracovala jsem jako mzdovka, tak nevím.
>Byl vyňat ze stavu jako "matky". Také jsem zvědavá na
>fundovanou odpověď.
Zaměstnanec nebude vůbec pracovat ve firmě,ale bude pracovat v zastupitelstvu za odměnu, na OSSZ mi řekli, že ho nemám odhlašovat a na VZP zase ,že ano. Tak nevím a prosím o informace.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 11. 2006 8:16
Zaměstnanec je dlouhodobě uvolněn z důvodu obecného zájmu pro výkon veřejné funkce (člen zastupitelstva).Bude dostávat odměnu od zaměstnavatele,pro kterého byl uvolněn,proto nebude dostávat náhradu mzdy od uvolňujícího zaměstnavatele. Jaké povinnosti z tohoto vyplývají pro uvolňujícího zaměstnavatele.Jedná se mi především o vztah k OSSS a zdrav.pojišťovně.Je to v mé praxi první případ a nevím si rady. Děkuji za odpovědi.