Re: účet 311 mi nesedí s knihou pohledáv
Malou částku bych asi neřešila a taky odúčtovala nedaňově :-) Nejspíš šlo o nějaké drobné nedoplatky či přeplatky ze zaokrouhlení při úhradách. U větších částek by to chtělo důkladnější kontrolu, buď ruční kontrola knihy pohledávek s účtováním na účtu 311, nebo pomocí nějaké utility ve vašem programu. Ale vy jste nám zatajila, v čem účtujete ;-)
jenže já mám, vyšší částku v knize pohledávek!! tak to bude nedaňový výnos? kde jsem udělala chybu?
díky
Pravděpodobně rozdíly při platbách. Faktury se někdy vystavujou s cenami na haléře, ale zaplatí se pak zaokrouhleně - nahoru i dolů. Pokud hned neodúčtujete ty rozdíly, tak se vám to časem nahromadí. Slušnej program by vám to měl najít a upozornit vás na to.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 11. 2006 11:00
Dobrý den, prosím o radu. kniha pohledávek mi nesedí s účtem 311. je tam rozdíl 5,23Kč. vůbec nevím jak mám chybu najít. neznáte nějaký rychlý fígl? děkuji