Re: Pracovní doba u nepřetržitého provoz
Nový ZP má platit od 1.1.07, zatím se nepodařilo odsouhlasit odsunutí. Je potřeba si ho přečíst.
V tisku proběhla zpráva, že něco ze zákona o nemocenském pojištění začne platit už od 1.1.07, ale to placení náhrady zaměstnavatelem se podařilo odsunout. Má to ještě odhlasovat senát a podepsat prezident, ale tam se neočekávají problémy.
Zákoník jsem četla, nenašla jsem tam nic o pr. době. Myslíte si Jiřko, že změny v pr. době nějaké budou? Já tam našla jen konta pr. doby a ty si snad uplatňovat nemusíme. O co mě jde...? Hlavně o to, abych naše programátory mohla připravit na novinky, aby jsme v lednu nekoukali jak vyvorané myšky.
Já jsem ten "nový" ještě neprostudovala, ale o změnách v rozvržení pracovní doby jsem zatím ani nic neslyšela. Akorát se psalo, že lékaři nebudou moci sloužit několikadenní směny, aby nebyli tak unavení, ale o to se moc nezajímám...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
11. 11. 2006 13:45
Poraďte mi prosím někdo- od 1.1.07 bude v platnosti nový zákoník práce a zákon o nemocenském pojištění. Slyšela jsem, že se to týká i pracovní doby u všech provozu, tedy i u nepřetržitého provozu. Nevím, zda se to týká tzv.kont pracov.doby, nebo něčeho jiného. Poraďte mi někdo, kde bych se dozvěděla více. Pokud vím, tak konta pracovní doby uplatňovat nemusíme- to si může každý zaměstnavatel rozhodnout sám. Nebo se to týká nemocenského zákona, tam akorát vím, že musíme sledovat pracovní dny, protože náhradu za prvních 14 dní platí zaměstavatel.Díky moc