Re: OT: Hádky na internetu /malé zamyšle
Za svou dosti dlouhou existenci mám zjištěno:
- touha ovládat druhé může vést až k neuvěřitelným situacím (viz
stanfordský vězeňský experiment)
- jen těžko rozlišuji, zda převládá snaha ukázat, že vím (což je
dobře), anebo dokázat tomu druhému, že ..... ví málo, neví
nic, je blbec atd. ad libitum, (což dobře není).
Obojí má společný základ, záleží, která větev převládne - a týká se to, no, hodně lidí. Rozlišení podle konstatování v závorkách se dá poznat asi jen podle podání.Kéž by to vše byl omyl.
tomu druhému, že je
A možnost, že někomu jde opravdu jen o to, aby se tady nepsaly nepravdy nepřipouštíte :-)? Já tomu věřím, protože si myslím o lidech vždy raději to dobré :-) Jana F.
Milá Jano F, raději nesoudím :-) Jen mám někdy pocit, že i spravedlivý boj za pravdu se může snadno zvrtnout ve vyřizování účtů, uraženou ješitnost či zbytečnou hádku. To nemyslím na Vás, Jani, ani na kohokoliv konkrétního zde. Myslím to zcela obecně - prostě ta hranice je někdy špatně rozpoznatelná, zvlášť když je člověk rozrušen skutečným či domnělým příkořím. Lidé v okolí si pak mohou říct "oni se tam furt jen hádají" a mohou být otrávení :-)
Můj soukromý názor je, že "Hádka s blbcem se stejně nedá vyhrát, protože blbec vás vyhrát nenechá a musí mít poslední slovo, aby zvítězil." -> Právě takoví lidé mi připomínají toho chudáka na obrázku :-)))
Pokud jsem někoho nechtěně urazila, omlouvám se! Já si ten obrázek nalepím vedle počítače a až se v reálném životě střetnu s nějakým nepříjemným člověkem, kouknu na fotku a hned mi bude lépe :-))
>>A možnost, že někomu jde opravdu jen o to, aby se
>>tady
>>nepsaly nepravdy nepřipouštíte :-)? Já tomu věřím,
>>protože si myslím o lidech vždy raději to dobré :-)
... a tu verzi, jak Červená karkulka sežrala vlka i s babičkou, znáte? :-))
>>Jana
>>F.
>>**************************************
>
>Milá Jano F, raději nesoudím :-) Jen mám někdy pocit,
>že i spravedlivý boj za pravdu se může snadno zvrtnout
>ve vyřizování účtů, uraženou ješitnost či zbytečnou
>hádku. To nemyslím na Vás, Jani, ani na kohokoliv
>konkrétního zde.
;-)
>Myslím to zcela obecně - prostě ta hranice
>je někdy špatně rozpoznatelná, zvlášť když je člověk
>rozrušen skutečným či domnělým příkořím. Lidé v okolí
>si pak mohou říct "oni se tam furt jen hádají" a mohou
>být otrávení :-)
Už jsou...
>Můj soukromý názor je, že "Hádka s blbcem se stejně
>nedá vyhrát, protože blbec vás vyhrát nenechá a musí mít
>poslední slovo, aby zvítězil."
A není schopen rozpoznat, že nezvítězil, jen přesvědčil víc lidí, že je blbec....
> Právě takoví lidé mi
>připomínají toho chudáka na obrázku :-)))
Dlouho jsem přemýšlel, jestli to mám komentovat, protože vím, že to myslíte dobře. Ale přece jenom: víte, retard není blbec - ne v tom smyslu, ve kterém tu o tom diskutujeme. Ten "fór" z toho obrázku je dost známý a dost mimo mísu. Člověk asi musí poznat pár těch retardů, aby pochopil, co myslím.
>Pokud jsem někoho nechtěně urazila, omlouvám se! Já si
>ten obrázek nalepím vedle počítače a až se v reálném
>životě střetnu s nějakým nepříjemným člověkem, kouknu
>na fotku a hned mi bude lépe :-))
To vám závidím. á když se kouknu na fotku s retardem, je mi spíš hůř.
Evo M. vy byste byla poslední člověk, kterého bych nejen já, ale i všichni ostatní tady podezřívali z nějakého výsměchu postiženým lidem. Chápu dobře, jak jste to myslela, a je to moudrá myšlenka. Jana F.
Děkuju za pochopení Vám, Jano F., i panu 1234 o kousek níž :-) S vtipy je to složité - je řada vtípků na policajty, blondýnky, řidiče/řidičky, politiky, učitele, Pepíčky, tchýně, manžely/manželky, milence, děti, důchodce, lordy, na účetní atd. atd. Kdybychom se museli vždy bát, že se někoho dotkneme, tak snad abychom si říkali jen vtípky o zvířátkách, ta nám naštěstí nerozumějí :-)
Re: OT: vtipy o účetních?
Máte naprostou pravdu, Evo M., a mě napadlo, že o účetních neznám žádný vtip. To by se sem mohlo psát, ne? Není to dokonce ani tak moc OT :-)
Nebo případně o pracovnicích finančního a jiných úřadů. To znám jenom jeden: "Když vstupujete do úřadu, tvařte se jako idiot. Mimikry, chápete." Jana F.
Špičky ve svých oborech dostaly na konferenci záludný dotaz: "Kolik je 2x2?" Strojař vytáhl logaritmické pravítko, chvíli s ním laboroval a pak říká: "Je to 3.99." Fyzik nahlédl do tabulek, vložil problém do svého počítače a po chvíli oznamuje: "Výsledek leží mezi 3.98 a 4.02." Matematik se chvíli soustředí a nevnímá vůbec nic okolo, a pak praví: "Odpověď nevím, ale jsem si jist, že existuje." Filozof: "Co tím myslíte, 2x2?" Logik: "Prosím, definujte 2x2 přesněji." Účetní zavřel všechna okna a dveře, opatrně se rozhlédl a ptá se: "Kolik CHCETE, aby to bylo?"
Přidávám taky jeden vtípek ;-)
Našla jsem taky jeden vtípek, kde se vyskytuje účetní :-)
"Čtyři přátelé, inženýr, chemik, účetní a státní úředník, se rozpovídali o svých kočkách a jejich přednostech a inteligenci. Aby předvedl svou kočku, povídá inženýr: "Šroubku, ukaž co umíš!"
A Šroubek vyskočil na stůl, vzal do paciček tužku a na kus papíru nakreslil čtverec, trojúhelník a kruh. Všichni uznale pokývali hlavou.
Tu účetní zavolal na svou kočku: "Fakturko, předveď se!"
Fakturka odběhla do kuchyně a přinesla podnos plný sušenek. Sušenky rozdělila do sloupečků, tak aby v každém sloupečku bylo stejně sušenek. Opět všichni uznale pokývali hlavou.
Pak zavolal chemik: "Trichloretyléne, do toho!"
A Trichloretylén odběhl do kuchyně a donesl mléko a čtyři skleničky a do každé z nich nalil přesně 100 mililitrů mléka a přitom mu neukápla ani kapka. I tentokrát pokývali všichni uznale hlavou a obrátili své pohledy na státního úředníka.
Státní úředník jen zavolal: "Rauchpauzo, začni!"
A Rauchpauza vyskočila na stolek, sežrala všechny sušenky, vypila všechno mléko, vysrala se na papír s geometrickými náčrtky, pak vyhnala ven ostatní kočky, postěžovala si, že ji od toho bolí v zádech, sepsala rozhořčenou stížnost na nehygienické pracovní podmínky, vyplnila žádost o náhradu škody,hodila se marod a odešla na zbytek dne domů."
A ještě několik dalších vtípků :-))
Účetní si stěžuje doktorovi, že má problémy se spaním. "A zkusila jste třeba počítat ovečky?" "No v tom je ta potíž - spletu se, a pak se tři hodiny snažím přijít na to, kde jsem udělala chybu."
---
Kdo je to účetní?
Osoba, která vyřeší problém, o kterém jste nevěděli, způsobem, kterému nerozumíte.
---
Mafie si najme účetního, který je němý a hluchý, aby nemohl nic prozradit, kdyby byly trable s policií. Obchody zdárně kvetou, až jednou se z konta ztratí padesát tisíc dolarů. Mafiáni seženou chlápka, který umí znakovou řeč, a jdou za účetním. Mafiáni se ptají, kde jsou ty peníze. Chlápek tlumočí účetnímu. Ten mu znakovou řečí říká:
"Já nevím, moje knihy jsou v pořádku."
Chlápek říká mafiánovi:
"Říká, že o ničem neví, že má knihy v pořádku."
"Řekni mu, že když se nepřizná, zastřelíme ho."
Chlápek vyřizuje a účetní znovu, že o ničem neví.
"Říká, že fakt o ničem neví."
Mafián vytáhne pistoli a říká:
"Řekni mu, že má poslední šanci se přiznat a zachránit si život."
Chlápek vyřizuje. Účetní na něj znakovou řečí:
"Ať mě nezabíjí! Peníze jsou na zahradě mezi dvěma jabloněmi u plotu."
Chlápek vyřizuje:
"Říká, že nic neví."
---
Ředitel banky a jeho vypečený účetní jsou až po uši v miliónových podvodech. Jednoho dne přilétne ředitel do kanceláře a varuje účetního: „Rychle! Všechno prasklo! Za chvíli tu jsou poldové! Skartuj všechny naše účty, co nejsou čisté!”
„Ale šéfe,” vytřeští oči účetní, „na to mi nebude stačit ani rok!”
---
Pán u lékaře: "Co to máte na nohách za modřiny - určitě jste fotbalista?" - "Ne, účetní, jenom jsem byl včera s ředitelem na finančním úřadě a on mi radil, jak mám odpovídat!"
---
Ráno v kanceláři generálního ředitele říká sekretářka: Pane generální, vůbec nevypadáte dobře. Mohu vám nějak pomoci? Chybí vám snad něco? Ano, chybí. Manželka, účetní a asi dvacet milionů!
---
dobrá, ale je to volné převyprávění:
fú provádí kontrolu nemocnici, kterou provozují židé. vše důkladně projdou, a ptají se: jak využíváte materiál po obřízce a jak ho skladujete a evidujete?
nijak, vyrábíme z něj berní úředníky.
(originál zní mnohem líp, ale nemůžu ho už najít)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
11. 11. 2006 20:19
Natrefila jsem na obrázek a kopíruju ho sem: http://www.volny.cz/eva-m/retarded.jpg
---
Pokus o překlad pro neangličtináře:
"Hádání na internetu je jako běh na speciální olympiádě.
I když vyhrajete, jste stále retardovaní."
---
Možná z toho plyne nějaké poučení :-) Osobně mám pocit, že tento citát se dá použít i na mnoho jiných životních situací. Pořád se mám co učit a leckdy chybí pokora.
---
Toto sem dávám jen pro zamyšlení, nemusíte na to reagovat, jestli nechcete. Přeju hezký den všem bez výjimky!
:-)