Re: Jak vypadá faktura neplátce?
Když nám dojde faktura od plátce, tak je na ní uvedeno:
Faktura (plátce má "faktura - daňový doklad")
nesmí mít uvedeno DUZP (to někdo chybně uvádí)
datum vystavení, splatnosti, IČO příp. DIČ, nevím jestli i uvedené číslo živnostenského listu a který úřad ho vydal, ale když to tam uvedete, tak nic nezkazíte
také tam bývá upozornění, že se jědná o neplátce.
Re: Jak vypadá faktura neplátce?
Zákon neříká, že je tam mít nemůžete - pouze neplátce nesmí vystavit DD (tzn. to, co splňuje jeho náležitosti). Náležitosti ne-DD nejsou jinak zákonem určeny (event. mě někdo opravte) - kromě §13a (náležitosti obch. listin).
Takže tam uvedete všechny *logické* náležitosti (účetní, obchodní, saldokontní...) + informaci o registraci dle §13a a dáte si pozor, abyste tam třeba nevyčíslil DPH (i DPH = 0 je vyčíslení, pak nepomůže ani prohlášení, že jste neplátce).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
13. 11. 2006 8:13
Dobré pondělí, jako neplátce vystavuji fakturu. Jaké by měla mít tato faktura náležitosti? V legislativě jsem našel zatím pouze náležitosti daň.dokladu, ale právě ty mít nemůžu. Podadíte mi? Díky. Vašek