Re: silniční daň
V zákoně v §5 odst. c) je uvedeno:největší povolená hmotnost v tunách a počet náprav u ostatních vozidel(sem patří i tahače)Tyto údaje musíte mít v techničáku. Pokud jde o starší vozidlo a nemáte tam největší povolenou hmotnost, měla by to být celková hmotnost- ve vašem případě 16t. (tak to aspoň bylo postaru).Počet náprav = 2.
Takže bych řekla, že ve vašem případě 16 tun a 2 nápravy = 16 500Kč za rok. Vy jste pořídili 1.11., tj 16500 : 12 x 2 = 2750.-Kč. Potom ještě pozor, jestli vozidlo splňuje limity Euro 2 nebo 3, máte nárok na snížení sazby na 40 nebo 48%. Snížení se vztahuje i na počet návěsů nebo tandemových přívěsů odpovídající počtu tahačů nebo tandemových nákl. vozidel splňujících podmínky pro snížení daně....Ale to je všechno v zákoně.Mějte se!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
13. 11. 2006 10:05
poprvé zpracovávam silniční daň.
ráda bych poprosila o pomoc. Koupili jsme 1.11.2006 tahač návěsů
a já si nejsem jista, kterou hmotnost mám vzít. přečetla jsem
si důkladně zákon, ale neumím se orientovat v techničáku.
u hmotnosti mám tyto údaje:
a) pohotovostní 7100
b) užitečná (včetně obsluhy) 8900
c) celková 16000
d)povolené tlaky náprav - přední 6000
střední-zadní 10000
počet náprav - z toho poháněných 2-1 zadní
další řádKy: celková okamžitá hmotnost brzdněného 31 300
celková okamžitá hmotnost jízdní soupravy: 38 400
Které hmotnosti použiji?
děkuji Jana