Re: Dovolená po dlouhodobé nemoci
Záleží na počtu odpracovaných dnů. Pokud do konce roku odpracujete 60 dnů, máte nárok na roční dovolenou, která se bude krátit podle dnů nemoci. Všechny pracovní dny nemoci + svátky v pracovních dnech v době nemoci spočítejte. Za 100 dnů se krátí o 1/12 roční výměry dovolené a za každých dalších 22 dnů o další 1/12. Pokud do konce roku nestihnete odpracovat 60 směn, máte nárok na 1/12 za každých 22 odpracovaných dnů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 11. 2006 11:53
Od loňského roku od listopadu jsem byl nemocen až do letošního září. Po nějaké době jsem si potřeboval vzít dovolenou, ale na podniku mě bylo řečeno, že na žádnou dovolenou nárok nemám, protože nemám odpracované hodiny. V součastné době jsem zaměstnancem firmy už skoro desátý rok. Tak sem se chtěl zeptat, jak to s tou dovolenou skutečně je, protože si myslím, že ikdyž jsem byl nemocen, na nějakou dovolenou nárok určitě mám. S Pozdravem Radek