Re: Pořízení z EU
U pořízení zboží není správné zahrnovat do základu daně žádné další náklady, než ty, které jsou pořadovány od dodavatele zboží z jiného čl. státu. Český zákon o DPH (§36) je nepřesný a je nutno pro pochopení správného řešení použít 6. směrnici Rady EU. Částky je nutno obecně zahrnovat do SH a to by nesouhlasilo mezi jednotl.čl.zeměmi.....cituji ze 6.směrnice:
Základ daně zahrnuje:
b) doplňkové výdaje jako jsou provize, náklady na balení, přepravu a pojištění, KTERÉ ÚČTUJE DODAVATEL ZBOŽÍ NEBO POSKYTOVATEL SLUŽBY K TÍŽI KUPUJÍCÍHO NEBO ZÁKAZNÍKA.
Takže tam započtete pouze přepravu, pokud by ji uskutečnil dodavatel zboží... Pokud ji podle mne uskuteční jiná firma z EU, bude to pro Vás přijatá služba z EU podle §10
Já ji mám na faktuře od dodavatele, takže ano, ale jaká bude sazba, když zboží bude 5%?
vypočítáváte sazbu pro zboží, tak 5%, prostě se to řídí druhem zboží....
Jen jste povinni do tohoto základu pro výpočet DPH u Vašeho zb oží zahrnout i vedlejší náklady(bez ohledu na %DPH u těchto vedl.služeb) a z celého potom vypočítat DPH podle druhu zboží, takže 5%
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 11. 2006 21:49
Při uplatňování DPH při pořízení zboží z EU se stanoví sazba DPH pro dopravné podle zboží? To má 5% a dopravné je nepatrné. Jaké DPH bude u toho dopravného? Děkuji