Re: Pořízení z EU
U pořízení zboží není správné zahrnovat do základu daně žádné další náklady, než ty, které jsou pořadovány od dodavatele zboží z jiného čl. státu. Český zákon o DPH (§36) je nepřesný a je nutno pro pochopení správného řešení použít 6. směrnici Rady EU. Částky je nutno obecně zahrnovat do SH a to by nesouhlasilo mezi jednotl.čl.zeměmi.....cituji ze 6.směrnice:
Základ daně zahrnuje:
b) doplňkové výdaje jako jsou provize, náklady na balení, přepravu a pojištění, KTERÉ ÚČTUJE DODAVATEL ZBOŽÍ NEBO POSKYTOVATEL SLUŽBY K TÍŽI KUPUJÍCÍHO NEBO ZÁKAZNÍKA.
Takže tam započtete pouze přepravu, pokud by ji uskutečnil dodavatel zboží... Pokud ji podle mne uskuteční jiná firma z EU, bude to pro Vás přijatá služba z EU podle §10
Já ji mám na faktuře od dodavatele, takže ano, ale jaká bude sazba, když zboží bude 5%?
vypočítáváte sazbu pro zboží, tak 5%, prostě se to řídí druhem zboží....
Jen jste povinni do tohoto základu pro výpočet DPH u Vašeho zb oží zahrnout i vedlejší náklady(bez ohledu na %DPH u těchto vedl.služeb) a z celého potom vypočítat DPH podle druhu zboží, takže 5%
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
13. 11. 2006 21:49
Při uplatňování DPH při pořízení zboží z EU se stanoví sazba DPH pro dopravné podle zboží? To má 5% a dopravné je nepatrné. Jaké DPH bude u toho dopravného? Děkuji