Srážky od soudu

• (neregistrovaný)

14. 11. 2006 9:39

Dobrý den,
    dostala jsem od soudu usnesení ke srážkám ze mzdy našeho zaměstnance.Podle usnesení jsem povinna srážet hned v první mzdě a vyplatit oprávněnému až po nabytí právní moci.
    Jestli tomu správně rozumím, tak provést srážky a nechat zatím v depozitu, než obdržím od soudu vyrozumění, že usnesení nabylo právní moci a po té odešlu oprávněnému??? Jestli je to tak správně, vyhovím soudu, ale zaslechla jsem, že Finanční úřad má oproti tomu výhrady, neboť se obohacuji po určitou dobu cizím příjmem. Jak se tedy toto řeší??? Má s tím někdo zkušenosti???

chtěla bych Vás poprosit, zda by jste mi mohli spočítat, kolik mám vlasně srážet, neboť se v tom moc neorientuji.

Zaměstnanec má čistou mzdu 11 924.- Kč, žije sám, je rozvedený, nikoho nevyživuje. Srážím mu však výživné na dítě 1 250.- Kč

Děkuji za výpočet a odpověď a přeji hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 11. 2006 13:49

B.C. (neregistrovaný)

Re: srážky od soudu
      Provádím přesně, jak jste popsala, srážím, nechávám na deponovaných mzdách a po obdržení nabytí právní moci provedu odvod. Co se týče výpočtu:
      11.924 - 2.741 /nezab.částka/ = 9.183,-Kč
      9.183 - 6.630/150 % ŽM/ = 2 553,- Kč
      Pokud se jedná o přednostní pohledávku, pak 2/3 z 6.630 = 4.420 + 2.553 - 1.250 = 5.723,- Kč je srážka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).