Změna zaměstnání ve zkušební době

• (neregistrovaný)

14. 11. 2006 11:26

Dobrý den,
    měla bych dotaz.Jsem zaměstnaná od 1.listopadu v jedné firmě, ale ještě stále mi nedali prac.smlouvu, mají prý sídlo daleko, tak musím vydržet. Pro ÚP jsem dostala jen takové potvrzení, že jsem u nich zaměstnaná, víc nic. Naskytla se mi však nová pracovní nabídka (den nástupu již v pondělí), já bych jí ráda přijala, ale bojím se, aby si ten současný zaměstnavatel tu smlouvu, kterou mi ještě nedal nějak neupravil. Nevím co mám dělat, nerada bych přišla o peníze, na které mám po těch 14dnech nárok.
    Prosím poraďte.Děkuji Petra

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 11. 2006 14:01

Petra (neregistrovaný)

Re: Změna zaměstnání ve zkušební době
      Pokud Vám potvrzení uznaly úřady jako OSSZ a zdravotní pojišťovna, normálně bych dala výpověď. Myslím ale, že čekají na prac. smlouvu, ta se dá těžko něčím nahradit. Pokud to ale takhle natahuje, tak pryč od něj, abyste nedopadla jako já, když mně nedávali výplaty. Taky jsem musela vydržet, ale nakonec jsem dala výpověď ve zkuš.době. Bez pracovní smlouvy jste vůbec neměla nastupovat a vrátit se na ÚP, že Vám ji nechtějí dát. Myslím, že by to jako důvod odmítnutí prac. místa snad uznali nebo by s tím něco udělali.

• 14. 11. 2006 16:14

DANA (neregistrovaný)

Re: Změna zaměstnání ve zkušební době
      Nesouhlasím s předchozí odpovědí. Potvrzení pro soc. a zdr.pojiš'tovnu neexistuje a zaměstnanec tam nemá co řešit. Pouze bych ověřila zda jsem přihlášená k pojištění. Pokud nechcete přijit o peníze, musite pracovní poměr nějak dokázat (myslím,že by stačilo to potvrzení pro ÚP). Odejít můžete ve zkušební době, ale pokud nemáte smlouvu, tak ani nevíte zda nějakou zkušební dobu máte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).